2023-09-09 520 瀏覽
我經常嚟呢間舖頭食晏。裝修古色古香,坐得舒服。佢嘅午市套餐好抵食,指定飯餐$58 已包冰粉,加$2仲有凍/熱酸梅湯。指定飯餐都有好多選擇。我每次嚟一定要食佢嘅薯粉,記得第一次食佢嘅薯粉,真係好驚喜,佢同出面嘅薯粉質哋好唔同,係好軟熟既。細問店家之下知道佢哋係用新鮮薯粉,呢個真係喺香港好少見。非常推介大家試下。今日叫咗牛肉薯粉中辣($65)。友人叫左水煮牛肉套餐微辣($58),另加錢(好似$20)將飯轉做薯粉。我哋兩個都加咗兩蚊要凍酸梅湯。冰粉:平時食川菜我都鍾意點冰粉,依家仲要叫午市套餐包埋,好開心。佢用既糖好清甜,仲要加左提子乾同杞子乾,有誠意。水煮牛肉既湯同薯粉嘅湯係兩個唔同嘅湯底。個人比較喜歡配薯粉嗰種湯,因麻辣味較濃。牛肉係中式滑牛嗰款牛,新鮮牛味濃,有咬口得黎唔韌。水煮牛肉入面材料豐富,有萵筍,寬粉,芽菜,芫荽,香芹。淨係食呢個餸都已經飽晒。凍酸梅湯:咁濃郁嘅酸梅湯先加兩蚊實在太抵。好多次嚟到都見到唔係好多人喺度食。所以今次特登打呢篇食評希望大家比個機會呢間咁有誠意既小店,試下佢
我經常嚟呢間舖頭食晏。裝修古色古香,坐得舒服。

水煮牛肉既湯同薯粉嘅湯係兩個唔同嘅湯底。
個人比較喜歡配薯粉嗰種湯,因麻辣味較濃。

牛肉係中式滑牛嗰款牛,新鮮牛味濃,有咬口得黎唔韌。

凍酸梅湯:咁濃郁嘅酸梅湯先加兩蚊實在太抵。