La Parrilla Steakhouse

Happy Friday Night 加慶祝朋友升職, 食好少少係必須的 !! 🤭🤭所以今日去咗中環一間新開嘅阿根廷steak house – La Parrilla Steakhouse ! 2 個人share 了一個starter, 一份14Oz Ribeye, 再加個side dish, 再加甜品🍮, 再叫了一枝Riesling🥂, 賣單大約$1300 💰已經好飽好滿足😌餐廳環境舒服好岩同朋友一邊食一邊飲下酒 ! 以中環區黎講, 有咁嘅環境同食物質素,價錢都好合理,係一間性價比算高的餐廳🤩🤩不得不提,個Ribeye, 好鬆軟,又有一種炭香配合適度的鹽味,係值得推介。其次佢個Burrata 有塊脆口既Ham加 Parsley sauce 送蒜香包,我覺得味道一流同口感都幾特別,因為一般的Burrata 都係就咁一堆香草加tomatoMashed Potato 有好香黑松露嘅味道不過質感上就唔夠creamy 。 Churros 外層好脆口,裏面好煙韌,由於我不太喜歡肉桂味,所以加埋個berries whipped cream 就岩我多啲😆

Ribeye

,因為一般的Burrata 都係就咁一堆香草加tomato

Burrata

Mashed Potato 有好香黑松露嘅味道
不過質感上就唔夠creamy 。
Mashed Potato

Churros