2023-06-25 131 瀏覽
之前見到網媒介紹嘅🍎蘋果西多士,蘋果粒爆滿,好吸睛😳一直都想來,但奈何時間唔o岩,今日終於同朋友來到打卡了😍cafe地址係中環閣麟街48號地舖~但係有少少隱蔽,開頭以為係地舖,點知原來落左半層😂餐廳設計透明,一眼睇晒~來到餐廳時係四點鐘左右,前面有對情侶排緊隊~室內坐滿晒人,室外有一兩張枱仔係空嘅~抱著唔知室內位要等幾耐,食完就走,唔會留得耐嘅心態下,就坐室外了~不過今日天氣又熱又焗🥵,所以坐出面都唔係好舒服😢同埋枱仔好細張,放兩碟野已經覺得好勉強🤦‍♀️🍩Old Fashioned Donuts ($30)呢個係朋友叫嘅,一開頭完全冇頭緒點old fashioned法😂直至來到,先發現係冬甩加左糖漿~目測好甜,食第一啖都覺得好甜,但食食下又覺得幾好食🙈🍎Salted Caramel Apple French Toast ($65)呢個西多係來呢度嘅目的~但對比網媒影出來嘅爆餡,我地嘅只係普普通通,略為有少少失望😢賣相幾靚,西多上面有一小粒🧈牛油同🍯焦糖糖漿~🍎蘋果份量正常,冇話特別多,切開食個陣有D位食唔到蘋果粒😥但蘋果餡,味道感覺似食緊蘋果批咁😚西多幾軟熟,食晒半個都唔會好甜好膩,感
之前見到網媒介紹嘅🍎蘋果西多士,蘋果粒爆滿,好吸睛😳
一直都想來,但奈何時間唔o岩,今日終於同朋友來到打卡了😍

cafe地址係中環閣麟街48號地舖~
但係有少少隱蔽,開頭以為係地舖,點知原來落左半層😂
餐廳設計透明,一眼睇晒~

來到餐廳時係四點鐘左右,前面有對情侶排緊隊~
室內坐滿晒人,室外有一兩張枱仔係空嘅~
不過今日天氣又熱又焗🥵,所以坐出面都唔係好舒服😢
同埋枱仔好細張,放兩碟野已經覺得好勉強🤦‍♀️

🍩Old Fashioned Donuts ($30)
直至來到,先發現係冬甩加左糖漿~
目測好甜,食第一啖都覺得好甜,
但食食下又覺得幾好食🙈
Old Fashioned Donuts
呢個西多係來呢度嘅目的~

賣相幾靚,西多上面有一小粒🧈牛油同🍯焦糖糖漿~
🍎蘋果份量正常,冇話特別多,切開食個陣有D位食唔到蘋果粒😥
但蘋果餡,味道感覺似食緊蘋果批咁😚
西多幾軟熟,食晒半個都唔會好甜好膩,感覺唔錯~
Salted Caramel Apple French Toast
🍓Strawberry Cheesecake Latte ($50)
呢杯野打卡一流,上層粉紅,下層啡,幾靚😎
粉紅色係🍓士多啤梨cream,感覺有D似奶昔,都食得出士多啤梨粒~
但唔知同cheesecake有乜關係😂
下面咖啡底,有少少苦,配埋士多啤梨cream飲,唔錯~
Strawberry Cheesecake Latte
最後埋單 $145,以中環來講,價錢算幾貼地~
🍴食物來講,大致都唔錯~
但來食蘋果西多的話,千祈唔好期望蘋果會爆餡,如果唔係你會失望😂

💁‍♀️服務方面,感覺唔到有乜服務可言😅
買完食物,staff會俾個牌仔,放係枱面,佢地就會攞食物俾我地~
但我見張枱細,食完冬甩,遞隻碟俾staff想佢收走,佢有收走嘅,但感覺有D唔情願咁😑
2023-06-24
$72.5 (下午茶)
Old Fashioned Donuts
Strawberry Cheesecake Latte