2016-03-26 435 瀏覽
次次唔係邊爐就大排檔小炒,今次一於食串燒吹水,好彩一早留左位,去到見到門口好多人等位,入到去一眼望晒,唔係好大,大约九張四人枱,還有間可坐十幾人既party房,見到全店坐爆,坐低同幾個朋友每人一杯Asahi啤酒飲吓和枝豆食吓先再點嘢食,睇張餐單都幾多野食,還有些套餐可以自己燒玩吓,呢間店號待應都幾好傾,問佢有乜好食推介,佢就推介左幾樣,還說食過唔好食同佢講,佢唔收錢,其間佢還送左個雞泡魚干俾我哋食,每樣食物大约要等15分鐘以上,一路食住枝豆一路等,啲豆都幾大粒唔老,個鹽份啱啱好唔太鹹 我哋叫左蘇格蘭蟶子王,好大隻味鮮,爽口彈牙 汁燒原隻魷魚筒,燒汁味道可口,口感好軟川香魚湯清酒煮花甲,花甲味好鮮,不過個湯就辣左少少 燒鮮白鱔,鱔肉嫰滑可口,味道鮮甜 燒日本廣島生蠔,蠔肉肥美新鮮燒特級牛脷蕊,厚薄適中,口感軟冧好味美國牛柳粒,牛味甘香可口,可一口食晒燒日本黑豚肉露卷,露筍和黑豚肉好嫰,恰當好處野椒汁燒牛肋骨,肉味好濃,好juicy秘制醬BB燒豬肋骨,醬汁美味可口,肉質軟滑燒韭菜,香辣野味,冇燒過火還有汁吾係纽西蘭大磨菇,肉厚鮮嫰,咬落多汁黑松露雜菇,黑松露好香,更加帶出個菇味最後
我哋叫左
蘇格蘭蟶子王
蘇格蘭蟶子王,好大隻味鮮,爽口彈牙
汁燒原隻魷魚筒
汁燒原隻魷魚筒,燒汁味道可口,口感好軟
川香魚湯清酒煮花甲
川香魚湯清酒煮花甲,花甲味好鮮,不過個湯就辣左少少
燒鮮白鱔
燒鮮白鱔,鱔肉嫰滑可口,味道鮮甜
燒日本廣島生蠔
燒日本廣島生蠔,蠔肉肥美新鮮
燒特級牛脷蕊
燒特級牛脷蕊,厚薄適中,口感軟冧好味
美國牛柳粒
美國牛柳粒,牛味甘香可口,可一口食晒
燒日本黑豚肉露卷
燒日本黑豚肉露卷,露筍和黑豚肉好嫰,恰當好處
野椒汁燒牛肋骨
野椒汁燒牛肋骨,肉味好濃,好juicy
秘制醬BB燒豬肋骨
秘制醬BB燒豬肋骨,醬汁美味可口,肉質軟滑
燒韭菜
燒韭菜,香辣野味,冇燒過火還有汁
吾係纽西蘭大磨菇
吾係纽西蘭大磨菇,肉厚鮮嫰,咬落多汁

黑松露雜菇,黑松露好香,更加帶出個菇味
最後待應還送左個燒菠籮俾我哋食,味道一樣都係正,呢間可以再去
題外話/補充資料: 待應服務,另外生日你同佢地講會送啲酒同你慶祝幾特別,可以試吓
蘇格蘭蟶子王
燒鮮白鱔