每次經過九龍城一心都想食泰國菜 已經途經過多次呢間叫「渡邊屋」既日本壽司店🇯🇵 由窗外望入去只有五個位置 雖然門店細細 但五臟俱全👍🏻北海道活北寄貝刺身 $188 / 隻師傅話俾我地知 呢款系時令刺身😍 新鮮既北寄貝即開即食 肥美厚實 甘甜鮮美 而且貝肉夠彈牙 裙邊又煙韌😋松葉蟹腳壽司 $32 / 件同普遍餐廳既松葉蟹腳有些小吾同 因為大部份都會用上熟既蟹腳 但呢到系用刺身級🦀 肉質非常纖細同甜美😍黑白黃金蟹膏軍艦 $32 / 件用上忌廉芝士再配埋日本蟹膏 忌廉芝士味道濃郁醇厚 而蟹膏啖啖鮮味濃郁 兩者一同衝激味蕾 好正🤤本鮪壽司盛盒 $146有赤身 中拖 大拖同蔥吞拿魚腩 四種口味😆 赤身 肉質實 有咬口 ; 中拖 非常甘香 ; 大拖入口即溶 脂肪精華味道濃郁 ; 而蔥吞拿魚腩 軟綿綿既口感加上脂香👍🏻特盛刺身丼 $278師傅告知呢碗系佢地店內最大碗最足料既丼飯🤩 比店內所有丼飯都大一半 所以我地要兩個人Share食😂 有牡丹蝦 玉子 三文魚 油甘魚 真鯛 帶子 海膽 蔥吞拿魚腩 同海鰻 有9種吾同既刺身 淨系刺身都物超所值!!🤤 因爲全部都厚切架 食出食材非常新鮮👍🏻 同埋最欣賞

北海道活北寄貝刺身 $188 / 隻

松葉蟹腳壽司 $32 / 件

黑白黃金蟹膏軍艦 $32 / 件

本鮪壽司盛盒 $146

特盛刺身丼 $278
師傅告知呢碗系佢地店內最大碗最足料既丼飯🤩 比店內所有丼飯都大一半 所以我地要兩個人Share食😂 有牡丹蝦 玉子 三文魚 油甘魚 真鯛 帶子 海膽 蔥吞拿魚腩 同海鰻 有9種吾同既刺身 淨系刺身都物超所值!!🤤 因爲全部都厚切架 食出食材非常新鮮👍🏻 同埋最欣賞佢地啲壽司飯 店員告知系日本師傅有佢秘制既方法 所以好煙韌🍚

三文魚手卷 $22
手卷既三文魚系切粒既 三文魚味濃郁 肉質細嫩鮮味😌