2024-04-30 32 瀏覽
餐廳主打新派精緻中菜, 裝修非常雅致, 仲有一個以園林為設計嘅區域🌳, 成個氛圍帶出高尚又有氣派嘅感覺~ 另外, 每樣菜式嘅擺盤同味道都相當出色!🥢燻汁虎蝦球 推薦👍🏻 一共有6大件蝦球🍤, 虎蝦爽口彈牙, 外層炸粉又薄又脆, 啖啖蝦肉, 每一件都沾滿燻汁, 醬汁味道酸甜濃郁, 好好味😋! 🥢桔柚黑鱈魚 推薦👍🏻 炸過嘅黑鱈魚外皮金黃鬆脆, 一口size, 魚肉非常嫩滑, 搭配酸酸甜甜嘅桔柚汁, 令人開胃!🥢香煎花膠扒拌三色藜麥 花膠扒煎至焦香, 口感爽滑, 配上醬汁同藜麥 , 口感同味道層次更豐富~🥢仙翁米雞湯浸菜苗菜苗翠嫩, 吸晒雞湯嘅鮮味, 裏面仲有少量杞子🥢石磨黑麻糕 石獅造型非常精緻, 每個細節位都好細緻, 像真度極高, 好似一個藝術品!入口有黑芝麻香氣, 口感軟滑, 隨後有少許芝麻嘅甘澀味從口腔中散發出來🖤

🥢燻汁虎蝦球

🥢桔柚黑鱈魚

🥢香煎花膠扒拌三色藜麥

🥢仙翁米雞湯浸菜苗
菜苗翠嫩, 吸晒雞湯嘅鮮味, 裏面仲有少量杞子

🥢石磨黑麻糕
2024-04-25