夜晚九點幾o係太子諗唔到食乜,唔想 parking 咁貴,細佬提議去九龍城食泰國野。車停正係熱鍋門口,錶都唔駛入 店內只可容納3張2人枱。我地4人,只可以坐門口,仲正 ~ 生虾 我無食 ~ 但細佬話個汁又辣又正, 次次必食喎 咖喱蜆 + 蒜蓉包 無敵o既組合,個咖喱汁超正,對於唔係太食得辣o既我,我覺得好正。同我o係曼谷食果D好似,有蛋花o架 ~蒜蓉包熱辣辣“yam"埋D咖喱汁,無得彈呀 ~ 炭燒豬頸肉 燒得好乾身,好香 ~ 虾醬通菜 俾個名呃o左,超辣 ~ 食唔到 ! 菠蘿炒飯 好夠料,有菠蘿,腰果,肉鬆,魷魚,虾,提子。好味 ~ 炸虾餅 炸到好香口,點埋個甜酸汁,好味 ~唔好睇D想以為好細碟,其實係因為太肚餓,太好味,食食下先記得影相 ~~順便講一講,隔離間鋪係買泰國拜神野,所以坐門口會聞到D“香”味。但一D 都唔難聞。我估呢間鋪頭都好出名,好多人o黎買野同埋拜神。仲見到張柏芝個細佬停低架車係度買佛珠o忝 ~

車停正係熱鍋門口,錶都唔駛入

店內只可容納3張2人枱。我地4人,只可以坐門口,仲正 ~

生虾

我無食 ~ 但細佬話個汁又辣又正, 次次必食喎

咖喱蜆 + 蒜蓉包

同我o係曼谷食果D好似,有蛋花o架 ~
蒜蓉包熱辣辣“yam"埋D咖喱汁,無得彈呀 ~

炭燒豬頸肉

燒得好乾身,好香 ~

虾醬通菜

俾個名呃o左,超辣 ~ 食唔到 !

菠蘿炒飯

好夠料,有菠蘿,腰果,肉鬆,魷魚,虾,提子。好味 ~

炸虾餅

炸到好香口,點埋個甜酸汁,好味 ~

咖喱蜆
蒜蓉包
虾醬通菜
2011-04-07
咖喱蜆
蒜蓉包
炸虾餅
  • 咖喱蜆,蒜蓉包,菠蘿炒飯