2020-02-26 107 瀏覽
Supernormal位於淘大花園範圍內,入邊食街,就近九龍灣地鐵站,相當方便。supernormal我都算係常客,好多時Happy Friday都會約埋朋友係呢度啤一啤🍻。店內有bar枱同普通餐桌,坐位舒適,尤其高身bar枱。今晚同朋友order左二人套餐:🥢前菜:日本櫻花蝦蟹肉沙律🥗,沙律菜非常之新鮮,爽口,蟹肉同櫻花蝦份量好多,啖啖都食倒,配埋個芝麻醬,酸味味好醒胃。🥢日本池魚仔,炸得好乾身,好香口,池魚條條肥嘟嘟,啖啖肉,味道有d似食緊多春魚。🥣餐湯 - 係我最鍾意嘅蘑菇溶湯,菇🍄味濃郁,配埋個熱辣辣,脆卜卜嘅蒜蓉包,簡直絕配。🥢主菜 A - 燒美國頂級肉眼牛扒配松露汁,嘩,牛扒五成熟,剛剛好,牛扒諗滑好有牛味,中間部份帶有油花位置,就更有咬口,牛味更香濃;配菜亦好豐富、最有驚喜係塊薯餅,咬落去面頭脆脆的,入邊原來係薯溶黎架😋,好creamy。🥢主菜 B - 黑松露野菌扁意粉🍝,意粉一上枱,已經聞倒極之香濃嘅松露味;意粉軟硬度亦適中,整碟意粉做得好乾身👍🏻,唔會話掛倒好多汁,所以唔會食到好溜咁。🍹餐飲 - 我哋加錢order左特飲🍹奇異果🥝梳打,味道帶小小酸,好清新🍹蜜桃🍑蘋

今晚同朋友order左二人套餐:

🥢前菜:
日本櫻花蝦蟹肉沙律🥗

日本池魚仔

餐湯+脆脆蒜蓉包

燒美國頂級肉眼牛扒🥩配松露汁

黑松露野菌扁意粉🍝

🍹餐飲 - 我哋加錢order左特飲
🍹奇異果🥝梳打,味道帶小小酸,好清新
🍹蜜桃🍑蘋果梳打,蜜桃味較濃,亦都係帶小小酸味味,好醒胃,食完咁完美一餐,飲番d酸味味嘅飲品,簡直可以消消滯,完美一餐劃上句號😋
特飲:奇異果梳打、蜜桃蘋果梳打
日本櫻花蝦蟹肉沙律🥗