十下火鍋

SUPPA Hot Pot by ATUM
韓國朋友嚟香港,我當然要盡地主之誼,之前大班朋友嚟過一次覺得實在係正,今次決定帶佢感受港式風味~我哋揀咗個兩人套餐,仲可以揀鴛鴦湯底,最後選擇好港嘅胡椒豬肚湯&養生豆乳白鍋雖然係兩人餐,當所有食物送上檯之後,我只能話:太豐富了吧!款色方面總共有十樣食物,當中有幾款係散叫都一定要點嘅:大刀手切牛呢度嘅牛肉類絕對係水準之作,無論係新鮮度﹑肉質或厚度嘅控制都係恰到好處,牛肉味濃郁完全無脂肪,點少少醬汁就夠。三寶滑手打滑包括係鹹蛋蝦滑、臘腸鯪魚滑同辣椒馬蹄牛肉滑,店員見我哋手殘仲好貼心幫我哋整,三款滑打得夠均勻,令彈牙度大大提升,味道相當突出﹑各有特色,我自己就最鍾意蝦滑,夠鹹香鮮味兼備!流心粟米丸呢個丸深受韓國朋友喜愛,外面彈牙,裡面有惹味芝士流心配口感類粟米,強烈建議放落胡椒鍋,會特別開胃㗎。鴨血完全無腥味而且厚度剛剛好,煲幾耐都keep住咁爽口,份量仲超多。響鈴炸得夠脆零油膩感,淥完3秒入口依然食到香濃大豆味,強強強推!寬冬粉我必須講,呢個冬粉真係唔叫唔得,去到最後其實飽到嘔,但落完冬粉,發現佢入口爽口彈牙到一個點,我無辦法唔食,加上佢索曬湯底精華仲唔掛油,好食過烏冬呢!竹蔗茅根 一句講

雖然係兩人餐,當所有食物送上檯之後,我只能話:太豐富了吧!
款色方面總共有十樣食物,當中有幾款係散叫都一定要點嘅:

大刀手切牛
大刀手切牛

鹹蛋蝦滑

響鈴

寬冬粉
冬粉

竹蔗茅根
一句講曬,清甜解膩,打邊爐必備!
鹹蛋蝦滑
冬粉