餐廳: 壹.01
資訊:

2023-05-19 120 瀏覽
我哋上次係觀塘食完呢間餐廳之後,發現性價比非常之高,所以今次係觀塘做完嘢之後,第一時間沖去呢到到醫肚🤪脆炸鮮奶卷.古早芋泥二文治 $48今次我哋叫咗佢哋呢款新產品,一次過滿足兩個願望,鮮奶卷炸到脆卜卜,一咬開啲鮮奶就排山倒海咁湧出嚟,夠香又夠滑,Jᴇɴɢ!至於個二文治呢,個餡夠哂份量,而且芋頭味十足,配埋個外層嘅餅乾一齊食,口感勁豐富😋熔岩蛋之戀 $39其實佢即係芝士蛋餅,但啲芝士就真係好似熔岩咁流哂出嚟🤣 趁熱食仲可以有超強嘅芝士拉絲效果😍 蛋餅餅皮微脆,每嚿蛋餅都有滿滿嘅芝士同一塊完整嘅火腿,配埋千島醬食,勁Yᴜᴍ🤤香蔥紫菜手撕雞飯 $57吸收上次嘅經驗,今次叫咗少飯😆 手撕雞唔會撕到變雞絲,食落仍然啖啖肉🤩 調味方面主要靠香蔥,紫菜同麻油做味道嘅輸出,超級惹味👍🏻台北夜市小食拼盤 $39呢款我哋上次都有叫,仍然保持高水準,每款小食都好有台灣嘅味道,我哋就特別鍾意入面嘅炸花枝丸🫶🏻 又係超級惹味🥴秘製厚切蜜汁豬扒 $38真係超大塊🤣🤣 佢用酥炸嘅方法去炸,熱辣辣上枱,外脆肉嫩,炸炸夠哂薄,而且豬扒肥瘦適中,食到少少油脂,Pᴇʀғᴇᴄᴛ😚今次都叫返上次果兩杯飲品,分別係黑糖珍珠鮮奶同

脆炸鮮奶卷.古早芋泥二文治 $48

台北夜市小食拼盤 $39
台北夜市小食拼盤

秘製厚切蜜汁豬扒 $38
秘製厚切蜜汁豬扒

今次都叫返上次果兩杯飲品,分別係黑糖珍珠鮮奶同全手作芋頭鮮奶,都係一樣咁好味😙

食物質素夠哂高,食到捧住個肚走都係2百零蚊,醒多個Tɪᴘs比你哋,依家follow 佢地嘅IG,2:30pm後仲有9折優惠添啊🥰 仲唔拿拿聲去食😆
2023-05-13
下午茶