2022-02-28 1418 瀏覽
唔知係咪因為疫情持續下,Papermoon推出左逢星期一至四買一送一優惠,本著逆程下支持飲食業,趁今日天氣放晴下,決定同太太出去食番個午餐😄鍾意呢度其中一個主因,係佢非常開揚兼享無敵維港景色,一入去已經覺得好舒服、心情好放鬆😙最新一波疫情令飲食業打擊嚴重,我哋原來係第一枱客,其他座位空空如也,一間坐擁咁靚位置嘅餐廳,如果因為咁而結業,真係好可惜,希望疫情快受控,好讓飲食業渡過難關💪只要你係會員就可享有買一送一優惠,如果未係會員,即時搵侍應攞張表填好都可即時享有優惠😍午餐Menu有好多選擇,既然有咁好優惠,就叫兩個最貴,算係曲線支持餐廳😂午市套餐好豐富,有前菜、主菜、甜品及咖啡,再加上無限供應嘅麵包,包你一定好滿足咁離開😅🔻餐前麵包餐麵包共有三款包括麵包、烤餅及麵包棒,每款都好好味各有特色,伴食嘅黑醋亦相當出色,係好稠嘅陳醋,真係食到停唔到口,一位外籍Captain 問我要唔要追多一份,想起還有咁多嘢食,免了🤣🔻南瓜湯好大碗、present得好靚,好香南瓜味亦非常 creamy👍🔻慢煮薄切小牛扒牛肉用小牛仔肉,既香且嫩,菜底下伴有酸豆松露醬汁,非常清新,味道好夾😋🔻燒澳洲M5和牛肉眼🐂和

🔻餐前麵包
佐餐麵包

🔻南瓜湯
南瓜湯

🔻慢煮薄切小牛扒
慢煮薄切小牛扒伴酸豆松露汁

🔻燒澳洲M5和牛肉眼🐂
燒澳洲M5和牛肉眼

和牛有兩厚切件,肉質鮮嫩,伴碟有紅菜頭、茭瓜等雜菜及薯蓉,而醬汁有燒汁及南瓜汁,唔算有大驚喜但不過不失😅

🔻芝士忌廉海鮮焗原隻龍蝦🦞
芝士忌廉海鮮焗原隻龍蝦

龍蝦肉好鮮及彈牙,食得出係澳龍,芝士忌廉汁帶有其他海鮮肉粒,味道亦唔錯,其他伴菜松露片、海蘆荀及薯仔😋

🔻蘋果撻
蘋果撻
咖啡

跟餐甜品係 Panna Cotta ,另外可加$58從餐牌上任意挑選,我太太喜歡蘋果類甜品,所以我upgrade一個蘋果撻俾佢,非常好味😍

好開心又可以享受左一餐好悠閑嘅午餐,既可享受到優惠又可欣賞到美麗風景,期待疫情快完結,大家可以唔使再帶口罩出嚟食飯,祝大家身體健康,香港人加油💪
2022-02-28
佐餐麵包