2018-06-21 447 瀏覽
今日終於試到呢間頗為出名既意式菜,今次就揀左尖沙咀既呢間樓上分店食晚餐,由於我地有預先訂座,所以上到去都吾使等就入座啦。店鋪面積佔全層都頗大,燈光分明,而且色彩豐富,帶給人一種窩心的感覺。西班牙炒飯 (一人份量)(建議叫二人份量)呢個一人份量的海鮮散發的餘韻事重點,海鮮內含青口魷魚大蝦蜆仔肉等,炒飯粒粒分明,汁同飯既比例亦恰到好處,值得一試。蟹鉗奄列爆分必點系列之一啊!(但留意反呢個需要等30分鐘,但我想講絕對值得等待)炸蟹鉗配合奄列原來系前所未有甘夾,每一淡都係蟹肉,至於奄列入面內含洋蔥絲,雖然兩個人食都真係有d滯但係食到最後都覺得佢好似食第一淡甘好食,所以絕對大推啊!黑毛火腿薄餅黑毛豬雖然唔係主角,薄餅餅底加芝士先系!雖然個人系中意食厚批多d,但係呢個薄批令我顛覆左之前既諗法,十分香脆,芝士拉絲配合醬汁無需多配菜已經超班,下次會建議試下雙重芝士薄餅,應該會更好食。招牌水果果茶外形就影相一流啦,有個火爐一直暖住,內含蘋果粒,十分開胃,但注意浸得太內會偏酸!

西班牙炒飯 (一人份量)

黑毛火腿薄餅

西班牙海鮮炒飯