餐廳: 誠記
資訊:

2023-06-12 550 瀏覽
想食下茶餐廳野,又唔想黎黎去去都係個幾間 特登上網搵下港島有邊間好食,就比我搵到誠記🙌🏻 誠記係熟食中心入面,電梯上到就即刻見到,好容易搵,黎到都好多客人 見到最出名係沙爹牛麵,就即刻叫返個!片片牛肉都大大塊 唔似有啲餐廳得啲肉丁 肉質都好好 唔似拿過嘅 沙爹味都好香 整體黎講好滿意! 朋友就叫左個魷魚麵 都幾好 魷魚幾新鮮 份量都ok另外我地仲share 左份煎蛋豬扒 份量都十足 豬扒煎得好香 個面好脆 仲有份西多士都好正 唔似出面嗰啲死甜嘅 唯一不足就係軟左啲唔夠脆嘢飲方面 我地叫左一杯大奶茶 黎到真係好大杯😂 仲要唔係90% 都係冰嗰種🥺 整體黎講好滿意 唯一不足就係因為熟食中心環境太大 班伙計要周圍走落單傳菜 所以有時都會漏單同要等耐少少🥲不過overall 超推薦!
想食下茶餐廳野,又唔想黎黎去去都係個幾間
特登上網搵下港島有邊間好食,就比我搵到誠記🙌🏻

見到最出名係沙爹牛麵,就即刻叫返個!

朋友就叫左個魷魚麵 都幾好 魷魚幾新鮮 份量都ok

另外我地仲share 左份煎蛋豬扒 份量都十足
豬扒煎得好香 個面好脆

不過overall 超推薦!
2023-05-28
  • 沙嗲牛肉麵