呢間餐廳真係長期都人氣爆燈,起碼要3個月前book定位先食到🥲不過好嘅嘢係值得等待!佢哋主打手工意粉,嚟到當然要試招牌意粉Handmade Tagliolini Carbonara ($168)。香濃嘅蛋漿汁同煙肉嘅鹹香非常夾,意粉al dente得嚟亦好掛汁,係我鍾意食嘅意粉質地!佢成功打入咗我心目中Carbonara嘅排名頭三😆另外我哋仲食咗Fettuccine with Beef Ragu ($198),唔係講笑佢啲牛嘅份量超多,如果係其他餐廳應該會將啲牛分落三個意粉度。闊條意粉一樣係咁彈牙,不過呢款食落味道會比較濃啲。甜品都不錯!每款甜品都會跟一球雪糕。推介Apple Tart ($78),香滑得嚟富蛋香,蘋果酸酸甜甜,配埋雪糕一齊食好味😋Tiramisu ($98)相對而言就比較普通,酒味同咖啡味都偏淡。值得一提佢嘅朱古力雪糕好香濃,仲要唔係死甜假朱古力味,朱古力控大愛也!整體嚟講性價比都不錯,真係感受到佢哋係用心整每一道菜,不過如果可以唔駛等咁耐先食到會好啲🤣
Handmade Tagliolini Carbonara
Fettuccine with Beef Ragu