Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2019-12-27 236 瀏覽
位於旺角兆萬中心頂樓的〈Yadllie Plate〉一直係我喺旺角區最愛嘅韓式食肆首選之一。雖然有時都要等下位,但係我覺得食物質素很高,而且價錢合理,所以上去稍等一陣都是合理的<香芋拿鐵>今日又同兩個好姊妹嚟食好西,天寒地凍當然要飲番杯熱辣辣,奶味同香芋味都好重嘅香芋拿鐵暖一暖個身同對手先啦<鮮蝦沙律>女生聚會又怎可能沒有沙律??鮮嫩爽脆嘅沙律菜外還有香烤過的香蝦,再撒上滿滿嘅芝士粉,健康又美味<水冷麵>雖然外面凍凍地,但水冷麵還是我最愛的韓式麵食蒟蒻麵口感超爽滑的又夠彈牙,涼涼地〈𠽌〉一聲就食晒入口,啱晒我依啲煙韌控呀!!!<韓式泡菜燒腩肉>食完健康嘅沙律同水冷麵之後,就到邪惡嘅燒腩肉登場🤤🤤🤤外層燒得美味香脆的腩肉夠晒香口嘢未,雖然好邪惡但係令人欲罷不能<半半烤雞>原味(左), 黃金蒜香(右)另外少不免當然要有烤雞啦!!人多就意見集,這個半半烤雞可以揀兩隻味就最適合不過了唔好以為原味就比較清淡,其實雞味都好濃郁,肉質嫩滑,輕輕香烤就已經好好食黃金蒜香同樣肉質鮮嫩幼滑外更帶着濃郁嘅香蒜味,比原味更為惹味總結:又是一間已經不是第一次也不會是最後一次來的食肆,來到旺角區想吃韓食的朋友不妨

香芋拿鐵

<香芋拿鐵>

鮮蝦沙律

<鮮蝦沙律>

水冷麵

<水冷麵>
雖然外面凍凍地,但水冷麵還是我最愛的韓式麵食

韓式泡菜燒腩肉

<韓式泡菜燒腩肉>
食完健康嘅沙律同水冷麵之後,就到邪惡嘅燒腩肉登場🤤🤤🤤

半半烤雞

<半半烤雞>
原味(左), 黃金蒜香(右)

總結:又是一間已經不是第一次也不會是最後一次來的食肆,來到旺角區想吃韓食的朋友不妨考慮這間,不會介紹錯的!!
香芋拿鐵
鮮蝦沙律