芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (太和中心)
2021-09-13 44 瀏覽
見到有個app 呢間餐廳做緊平日下午5:30 主餐牌食物75折,又好耐冇食過串燒,所以二話不說就卜左。去到果度,原來係酒吧 cross over 串燒,吧枱位置仲有部電視,絕對適合一眾波友邊睇球賽邊食串燒啤啤佢。我地叫左以下食物:🍶金紋純米吟釀食串燒點可以唔飲酒,呢隻清酒幾易入口,唔會太嗆喉,女仔都啱飲。🍹咸柑桔檸蜜太多咸柑桔,落晒杯蜜糖都好咸。🍢一口和牛串有筋,唔似和牛,不過$29串,差不多啦。🍢鹽燒雞翼燒得有啲over左,所以少少乾。🍢鹽燒雞皮一樣燒得over左,燶嘅位置直情有啲苦。🦑燒原隻魷魚串燒呢個ok,香口得黎唔會靭。🍡燒牛油帆立貝帆立貝燒得剛剛好,內裡依然保留肉汁,唔錯。🐙炸大八爪魚足八爪魚有份量得黎唔會炸到老晒,好彈牙,炸漿亦唔會一咬就跌晒出黎,加埋個酸甜醬,要黎送酒一流,好食!🍢薄牛京葱串個薄牛都係燒到有啲燶同苦,而且太薄,京葱就幾新鮮多汁。🥖炸拉絲水牛芝士條炸到金黃色好靚,但水牛芝士唔係好香濃,有啲遜色。🍛燒黑松露帶子珍珠飯有四粒都幾大粒嘅帶子,而且煮到半熟所以好嫩滑,個飯如果多啲汁會更好食。食物黎講一般,但坐得尚算舒服,環境都乾淨,又唔會黑蚊蚊,而且啲哥哥都好有禮貌

我地叫左以下食物:

🍶金紋純米吟釀
金紋純米吟釀

🍹咸柑桔檸蜜
太多咸柑桔,落晒杯蜜糖都好咸。
咸柑桔檸蜜

🍢一口和牛串
有筋,唔似和牛,不過$29串,差不多啦。

🍢鹽燒雞翼
燒得有啲over左,所以少少乾。

🍢鹽燒雞皮
一樣燒得over左,燶嘅位置直情有啲苦。

🦑燒原隻魷魚串燒
呢個ok,香口得黎唔會靭。

🍡燒牛油帆立貝
帆立貝燒得剛剛好,內裡依然保留肉汁,唔錯。
串燒

🐙炸大八爪魚足
炸大八爪魚足

🍢薄牛京葱串
個薄牛都係燒到有啲燶同苦,而且太薄,京葱就幾新鮮多汁。
薄牛京葱串

🥖炸拉絲水牛芝士條
炸到金黃色好靚,但水牛芝士唔係好香濃,有啲遜色。
炸拉絲水牛芝士條

🍛燒黑松露帶子珍珠飯
燒黑松露帶子珍珠飯

食物黎講一般,但坐得尚算舒服,環境都乾淨,又唔會黑蚊蚊,而且啲哥哥都好有禮貌,見未多客就俾多張枱我地擺野,又會定時定候收左啲空碟,酒吧黎講呢個服務非常不錯。
2021-09-09
金紋純米吟釀