2024-01-09 625 瀏覽
呢間餐廳一直都好多人排隊,我自己食過幾次。餐廳無論係批邊,pizza配料既搭配都好新鮮好特別。今次去既係朗豪坊店,位置非常方便,店內服務員主要都係講英文,但都有少量會識中文既服務員,但服務態度好好,會主動加水,收餐牌,仲好笑既係我地叫酒精飲品既時候有會問我地夠唔夠18歲,哄得客人相當開心。《$128 蜜糖柚子八爪魚沙律》⭐⭐⭐⭐沙律份量好足,菜底好多,除左柚子汁酸酸甜甜夠開胃之外,仲有落左少少紅桑莓增加口感。八爪魚切成薄薄既圓片,食落一點都唔會韌。洋蔥唔用白洋蔥,配色更加靚。仲專燈切番圓形薄片,為沙律加入左微微既辛辣感。最後係上面撒左少少蟹籽做點綴,成個沙律無論整體,配色,味道都好和諧好靚,作為頭盤完全起到增加食慾既作用。《$178 Pizza 肉食主義(蕃茄醬底) Regular 9"》⭐⭐⭐⭐牛小排, 辣雞肉, 紫洋蔥. 火腿, 西蘭花, 車厘茄, 馬蘇里拉芝士, 泡菜蛋黃醬, 酸忌廉醬, 香芹片, 蘑菇呢間餐廳標榜有品質既麵團,另外唔同既批邊選擇都係一大賣點。除左有芝士濃郁既金芝邊,,仲有少見既甜甜杏仁邊,係好多女士既心頭好。岩岩焗起既pizza點都唔會難食,今次我地就揀番最普通

《$128 蜜糖柚子八爪魚沙律》⭐⭐⭐⭐

呢間餐廳標榜有品質既麵團,另外唔同既批邊選擇都係一大賣點。除左有芝士濃郁既金芝邊,,仲有少見既甜甜杏仁邊,係好多女士既心頭好。岩岩焗起既pizza點都唔會難食,今次我地就揀番最普通既批邊,批底咬落都幾煙韌,加上蕃茄醬同配料,整體黎講都相當唔錯。可能因為我地叫普通批皮既關係,pizza就冇拉絲感,但見到隔離枱拉到好高,都好滿足😂

牛小排食落既感覺有點似食緊牛展,而雞肉就有少少鞋口,但都係可以接受既程度。西蘭花就焗到乾哂同縮埋一舊,同埋食唔到蘑菇。雖然係咁,但成個pizza食完又唔會好乾好膩,同埋泡菜蛋黃醬既少少辣味都好過癮,整體黎講都仲係好高分。

《$123 蜂蜜蒜泥炸雞 - 6 pcs》⭐⭐⭐⭐
蜂蜜蒜泥醬好濃郁,餐廳一點都唔姑寒,醬汁既量係多到微微浸住炸雞,所以客人每一件雞可以享用到滿湖醬汁。炸雞既部位都好平均,就算我地叫6 pcs,都分到有翼位同脾位。至於炸雞,香脆,炸粉唔厚呢D都係基本應該要做到既,個人黎講覺得可以雞肉唔夠嫩滑。唔差,但可以更好,下次去仍然會再叫。

《$58 Bellini》⭐
Prosecco, Peach Puree
酒精類其實冇咩研究,但呢杯聞落味道都幾藥水,飲落都有陣澀味,下次唔會再點。

人均消費:$300
環境:8/10
食物:9/10
服務:9/10
性價比:8/10

整體:9/10

#香港 #美食 #香港美食 #九龍 #foodie #食評 #finedining #掃街 #旺角美食 #旺角 #朗豪坊 #薄餅 #pizza #炸雞 #蜂蜜炸雞 #沙律 #pizzamaru
2024-01-05
  • 蜂蜜蒜泥炸雞