和牛燒肉‧純

Japanese Wagyu Yakiniku Pure
2016-02-28 686 瀏覽
仲有幾日就出發日本喇!未出發先興奮,即慶去食左餐和牛燒肉盛宴,結果非常滿意去左間評價唔錯既<<純>>店員推介我地試下一個特價套餐,有前菜有沙律有飯加埋一碟和牛拼盤,只係$880/2人 ,我地都覺得好豐富好抵食,就揀左呢個餐先來二款前菜清新開胃既沙律菜和牛特別套餐 $880一上枱已經流口水喇店員為我地介紹,由前至後左至右,分別係和牛肉眼,牛舌,牛胸外腹,豚腩肉,和牛上牛排肉。先燒無醃料既三款,最後先燒中間有醃料既兩款。然後店員送上兩碗熱烘烘既日本珍珠米飯,每顆都飽滿又軟糯, 其實好想多添一碗,只是怕肥...首先燒牛舌,薄切牛舌牛味濃,甘香爽脆!和牛肉眼牛味沒有很濃,可是口感超棒!入口即溶,油脂豐腴!是拼盤中我最愛的一款!和牛上牛排肉脂肪分佈平均,肉質鮮嫩,口感比肉眼有嚼勁~胸外腹是口感最有嚼勁的一款,這款接近內臟,所以必需燒至全熟的,牛味濃郁亦多汁!豚腩肉,這是拼盤中惟一一款豬肉,放上爐上幾秒就變得晶瑩剔透,超級引...因為非常薄,好快就燒熟,肉味濃又香口,這是拼盤中我既第二最愛呢!飲品方面點左蘋果汁 $40 同 蘋果醋荔枝梳打 $58兩杯都好清甜好好飲呀
去左間評價唔錯既<<純>>
和牛特別套餐
和牛特別套餐 $880
一上枱已經流口水喇
牛舌
首先燒牛舌,薄切牛舌牛味濃,甘香爽脆!
和牛肉眼
和牛上牛排肉
和牛上牛排肉脂肪分佈平均,肉質鮮嫩,口感比肉眼有嚼勁~
厚切牛胸外腹
蘋果汁,蘋果醋荔枝梳打
飲品方面點左蘋果汁 $40 同 蘋果醋荔枝梳打 $58

兩杯都好清甜好好飲呀

服務好,起碼個個員工都有笑容,亦有主動問會否太凍可以關冷氣,對於menu內容亦樂於解答,而且呢個新餐真係幾抵食,會有下次啊

和牛特別套餐
牛舌