呢間餐廳係一間台灣夜市小食風格嘅地方,佢嘅裝潢同設計都好擬真咁呈現台灣傳統街頭嘅風味,真係好有感覺,好似身處台灣咁。係度真係可以感受到台灣人嘅文化😗😗。⭐️ 蚵仔大腸麵線 $42份量唔少,一碗裡面見到好多新鮮嘅蚵仔👀👀。麵線質素都唔錯,口感好豐富,比起我喺台灣食過嘅大腸麵線都唔遜色。而且蚵仔都係新鮮又大粒,真係好過癮😄😄。⭐️ 台南擔仔米粉 $40好唔錯,米粉彈牙好食,配埋豬肉丸、半隻蛋同蝦仁。不過豬肉粒同蝦仁有少少失望,食落去有啲浸雪藏嘅味道😳😳,可能係未解凍得夠足。整體嚟講,味道清淡,好適合鍾意清爽口味嘅人🤤🤤。⭐️ 冬瓜茶 $23好清爽,甜度剛剛好,啱啱好😆😆。不過要留意嘅係,冇跟餐全部都係單獨收費嘅,一杯飲品要加$23👀👀。⭐️ 鳳梨青茶 $23係個酸酸甜甜嘅果味飲品,飲落去有種冰涼、清爽嘅口感😋😋,絕對係夏天解渴嘅首選👍🏻👍🏻。⭐️ 肉燥青菜 $32份量適中,菜偏幼身,食落去唔會太軟,口感爽口,特別適合搭配肉燥一齊食🤪🤪。🍄 總括嚟講呢間餐廳真係帶你到台灣夜市嘅感覺。不過食物份量偏小😶‍🌫️😶‍🌫️,而且冇套餐,如果想要加啲飲品,就需要單獨點👀👀。叫一碗麵再加青菜,再加返一杯飲品,就隨時要

⭐️ 蚵仔大腸麵線 $42

⭐️ 台南擔仔米粉 $40

⭐️ 冬瓜茶 $23

⭐️ 鳳梨青茶 $23

⭐️ 肉燥青菜 $32

🍄 總括嚟講
呢間餐廳真係帶你到台灣夜市嘅感覺。不過食物份量偏小😶‍🌫️😶‍🌫️,而且冇套餐,如果想要加啲飲品,就需要單獨點👀👀。叫一碗麵再加青菜,再加返一杯飲品,就隨時要$100😶😶,價錢有啲貴。不過有時候,如果想懷緬下台灣嘅味道,都可以嚟呢度食一食,都幾值得😗😗。

📍阿元來了 (堅尼地城) Yuan Is Here (Kennedy Town)
西環堅尼地城北街31號地舖
G/F, 31 North Street, Kennedy Town, Western District
蚵仔大腸麵線
肉燥青菜