Tipsy Restaurant & Bar

2024-02-17 542 瀏覽
好少嚟大坑呢邊食嘢,朋友介紹呢間餐廳性價比特高~環境唔錯~不過首先要教下大家點嚟先~因為我都爭啲搵唔到個𨋢口位,原來要響轉角坐𨋢上一層(但係唔好入錯咗酒店lobby喎~😅)!裝修佈置有啲百老匯feel~感覺好開揚,好休閒舒適~仲有戶外位,啱鍾意吹自然風嘅食客(夜晚應該有啲雪茄客嚟嘆酒兼食雪茄),今日大風就坐入面啦,樓底咁高,完全冇壓迫感!當然亦都因為呢度嘅服務員,服務態度簡直讓你賓至如歸~佢個brunch真係抵到一點($228+10%),淨係appetizer combo已經有五樣嘢:煙三文魚Caesar saladParma ham配哈密瓜黑松露parma ham mozzarella多士牛油果capress沙律脆香芋片配牛油果醬食物各有特色,有唔同嘅質感,主要以蔬菜為主,其實食完都飽咗一半🤫😋Main:香煎鱸魚配芒果醬:咁厚一塊鱸魚,可以做到皮脆肉嫩,仲好juicy~真係唔容易!!芒果醬有微微嘅芒果香味,配合蘆筍同埋新薯,份量啱啱好!慢煮豬鞍配雜菜同南瓜蓉:豬鞍煮得啱啱好,仲好粉嫩~南瓜蓉好香滑,但係又唔會太搶味!甜品:今日係檸檬撻~微酸,檸檬同吉士好配合,撻皮係牛油皮,幾香脆,份

當然亦都因為呢度嘅服務員,服務態度簡直讓你賓至如歸~
煙三文魚Caesar salad
Parma ham配哈密瓜
黑松露parma ham mozzarella多士
牛油果capress沙律
脆香芋片配牛油果醬

Main:

甜品
今日係檸檬撻~微酸,檸檬同吉士好配合,撻皮係牛油皮,幾香脆,份量細細地,作為餐後甜品啱啱好!!

飲品:冷熱咖啡各一~佢杯熱咖啡好有心思,畀咗杯奶泡~你鍾意嘅可以自己試下拉花…當然我哋係失敗㗎啦!!

無論環境、服務、食物,都令我有喜出望外嘅感覺~朋友果然好介紹!!💖👍🏻
2024-02-17