2024-04-11 84 瀏覽
搵食經過見到呢間新火鍋店見MENU好得意,除左有各式各樣火鍋配料外,仲有特色泰菜,醬料款多排列整潔,食物質素仲大有驚喜!首先講個湯底,蕃茄薯仔湯係可以免費拼冬陰功湯,仲可以加錢配其他特色湯底如牛邊腩鍋、雞煲等,多樣選擇!打邊爐最愛有牛肉,叫碟牛肩胛肉,色澤鮮嫩,油花分佈細緻均勻,食落口感紮實有牛肉味~鍾意有咬口嘅我地仲點左脆鯇片同珊瑚蚌,全部用冰鎮上,脆鯇片厚實又大片,魚鮮味十足,珊瑚蚌淥起脆口又鮮爽,估唔到咁新鮮~而個即炸響鈴,簡真係必點ITEM!剩係一上枱已經聞到炸起嘅香氣,大大卷毛巾形狀炸得鬆脆!就咁食都非常YUMMY!另韭菜餃粒粒飽滿,淥起見到餃皮透薄,韭菜香味十足~最後加上新竹米吸盡湯汁精華,超級滿足!食到滯滯地點個楊枝金露解解膩,果肉夠多夠新鮮!成餐飯坐得十分舒適,仲要樣樣食物都夠高質,值得回頭,見隔離枱食泰菜食得好滋味,下次都要試下~

另韭菜餃粒粒飽滿,淥起見到餃皮透薄,韭菜香味十足~

最後加上新竹米吸盡湯汁精華,超級滿足!

食到滯滯地點個楊枝金露解解膩,果肉夠多夠新鮮!