上網見到呢間嘅餐牌平平哋,賣相OK,就嚟食晚飯,估唔到工廈餐廳有驚喜🤤餐牌內嘅食物選擇很多,但統一價錢都大概$50-$60,西餐來講呢個價錢超值,食物質素比我想像中更有驚喜🤤黑椒鯷魚番茄醬吞拿魚菠菜意粉~蕃茄醬配吞拿魚嘅味道比我想像中夾,酸酸甜甜嘅蕃茄味道更可以帶出吞拿魚的鮮味,食落十分惹味,意粉口感很好,有手工意粉的質感,但菠菜味則不太重,整體來講配搭都不錯~加$5另外有個餐湯,是日餐湯南瓜湯口感濃厚,南瓜味突出,亦夠creamy~法式慢煮豬仔脾配有機紅米飯~慢煮豬仔脾肉質非常軟唸,咬落去一點也不韌,骨和肉一咬便分離,而且亦夠入味,幾驚喜~雖然配搭紅米飯,但紅米沒有想像中般硬,反而有咬口,質感上更勝百米一籌~蜜糖芥末雞扒意大利軟包三文治~呢個價錢幾抵食,雞肉份量好多,佈滿整個三文治,配合生菜和番茄味道略為清新,少許的芥末則帶來點點味蕾刺激,不過多點蜜糖芥末醬會更好~

黑椒鯷魚番茄醬吞拿魚菠菜意粉~
黑椒鯷魚番茄醬吞拿魚菠菜意粉
是日餐湯

法式慢煮豬仔脾配有機紅米飯~
法式慢煮豬仔脾配有機紅米飯

蜜糖芥末雞扒意大利軟包三文治~
蜜糖芥末雞扒意大利軟包三文治
2020-03-27