原本在資訊平台介紹呢間新開嘅Cafe充滿期望😌打電話去Book枱,要轉What’s App message Book,Fine......入鄉隨俗,無難度。但等回覆卻係一。。。日後先話Full Booking,效率真係特別”快”🙄😅咁好啦,唯有同🐢🍯準時開鋪前(12:30pm營業)來報到(即Walk in)。在門口等位時,已經一覽無遺室內範圍有幾大😳慶幸有好多不同款式嘅乾花襯托推動之下,都可以入座一試。確實有好多影相打卡位,不過要襯未坐滿前好影,否則自拍🤳🏻合照係要好就位置。(因為小店空間實在。。。非常有限)好喇,入戲玉時段,兩個人Order兩份”豐富的早餐”及兩款小食、兩杯飲品。先來炸魷魚圈,然後來柚子青檸雞翼。兩款小食尚算唔錯,後上兩個”豐富的早餐”🍽🍽份量係夠大嘅,奈何大烤🍄🍄成塊牛肉乾咁,棄食🤢我平時最愛食嘅牛角包🥐,典解咁實心㗎?!🙄🤔食咗兩啖,棄食agains。到兩杯飲品,由於事前已聽同事講佢來食過,但中伏咗在飲品名稱倒,結果埋單先知價錢,仲要無酒牌但賣酒都算,無標價錢,諗住應該唔會貴得去邊。結果原來係$368一杯😲😵😅所以我朋友都簡普通凍咖啡,而自己簡杯”淹沒”來試試😂結

到兩杯飲品,由於事前已聽同事講佢來食過,但中伏咗在飲品名稱倒,結果埋單先知價錢,仲要無酒牌但賣酒都算,無標價錢,諗住應該唔會貴得去邊。結果原來係$368一杯😲😵😅所以我朋友都簡普通凍咖啡,而自己簡杯”淹沒”來試試😂結果一試難忘。。。好彩有個雪糕頂住調味,否則自己飲唔慣咁農味嘅咖啡。

整體來講,學我同事講:「到此一遊便已足夠」😂😂

炸魷魚圈
柚香青檸雞翅
豐富的早餐
豐富的早餐
淹沒。義式特濃配冰淇淋
2020-06-14
生日