餐廳: 豚丼のぶたはげ (德福廣場1期)
資訊:

2024-04-29 55 瀏覽
同朋友食晚飯,喺徳福廣場揀餐廳,雖然餐廳係以豚丼出名,但我哋就俾佢嘅天婦羅同刺身丼吸引咗入嚟 😆每日限定嘅北海道帆立貝大赤蝦丼 $118 😋🦐 赤蝦相當肥美同新鮮,有三粒開半嘅帆立貝,同埋少量三文魚子 🟠,睇落份量唔多,但食完都好滿足好夠飽 🤰加咗$33套餐,包咗豚肉麵豉湯🍲,茶碗蒸 🍵,醬菜同埋甜品 🍨。豚肉麵豉湯好足料,成碗都係蘿蔔,但豚肉就細細塊同比較少;茶碗蒸只係得半碗,兩三啖就食晒啦,冇乜配料只係得兩片菇 🍄;甜品係黑糖水信玄餅,質感似啫喱但無味,只係靠黑糖糖漿帶出甜味 😅飯團熊認為刺身丼材料新鮮值得一試 👍,雖然配套餐唔貴,但質素麻麻🤌,所以建議如果覺得淨係食刺身丼會唔夠飽嘅話,先至加好套餐 😊 埋單$151再加一,提提大家,餐廳唔接受現金付款,記得要用電子消費啊!😉

每日限定嘅北海道帆立貝大赤蝦丼 $118 😋
北海道帆立貝大赤蝦丼