2023-12-17 2591 瀏覽
好似好耐冇食過台灣嘢,今日就嚟咗荃灣廣場隔離食呢一間老厝邊,好耐之前已經食過大角咀分店,印象最深刻就係個蛋餅好好食😋超濃芋泥蛋餅 $42|塔香鹹酥雞 $39今次最主要其實都係衝着呢一個蛋餅嚟嘅,設定見到IG好多蛋餅嘅post搞到我都好想食,佢嘅芋泥滑順綿密,仲有厚厚嘅熱溶芝士,加埋肉鬆我真係一個人都可以食晒成份🧀至於個鹹酥雞都應該係即叫即炸,冇乜油膩感,炸得好乾身,仲好香九層塔味添🌱眷村牛肉麵 $69|雞滷便當 $68主食我哋叫咗一個牛肉麵同埋一個便當,牛肉麵嘅湯頭都非常之香濃順口,牛肉好入味,亦都好腍🥩雞便當佢喺個Menu度寫係真愛便當,好奇咗一陣究竟真愛係咩嚟呢?原來係慢煮雞胸肉燥飯🤣🤣手作黑糖鮮奶 $27|綿密芋頭鮮奶 $30兩杯嘢飲我哋冇特別叫少甜但係甜度都啱啱好呢一個芋頭同頭先芋泥蛋餅個芋頭係唔同,呢款就比較有顆粒感有啲咬口,飲落亦都甜少少,不過因為有奶中和返,所以都冇乜大問題🥛近期好似多咗好多唔同嘅台灣舖頭開咗,呢一間都算係唔錯,每樣嘢食嘅價錢都好街坊價,行過開呢一頭簡單食餐呢一個都係唔錯嘅選擇💕

超濃芋泥蛋餅 $42|塔香鹹酥雞 $39

眷村牛肉麵 $69|雞滷便當 $68