2024-01-26 2285 瀏覽
.@wooo_coffee (灣仔).多得主子們 今日有幸去試試🤣..一間曾經係茶餐廳舊址如今搖身一變嘅新Cafe!環境舒適.. 裝潢有心得來又保持舊有茶餐廳嘅些少痕跡.. 心思細膩 又 好有特色!🫶🏻.菜色選擇相比一般Cafe又真係幾多special items..無論係配搭定口味.. 聽講佢哋keep住研發一啲有別於以往嘅西式配搭.. 想比食客更多唔同嘅體驗!🫶🏻實際 菜色如何呢!!.香草番茄海鮮帶子意粉 $128.好好味!!新鮮蕃茄味好出..香草味濃郁.. 汁口感位於..濕潤 同埋 傑身 之間偏左少少!!調味做得好好!係我鍾意嘅味道!帶子大粒新鮮..以呢個地段嘅Cafe.. 呢個價錢味道我覺得好ok!.2.香蕉朱古力比利時Pancake $78.先撇開我diet緊呢樣嘢..(喂)呢個價錢好值得試試啦!!同埋有香蕉 & granola 作為side dishes..都健康呀…🤣🤣🤣🤣🤣.. 咳...份量很可以!!令我覺得surprised嘅係.. Pancake看似平平無奇..但做得好好.. even唔洗點任何嘢 都好香..口感鬆軟.. 唔dry..😳配合syrup & 香蕉gra
@wooo_coffee (灣仔)
多得主子們 今日有幸去試試🤣..
一間曾經係茶餐廳舊址如今搖身一變嘅新Cafe!
實際 菜色如何呢!!
香草番茄海鮮帶子意粉 $128
好好味!!新鮮蕃茄味好出..
香草味濃郁.. 汁口感位於..
濕潤 同埋 傑身 之間偏左少少!!
調味做得好好!係我鍾意嘅味道!
帶子大粒新鮮..
以呢個地段嘅Cafe.. 呢個價錢味道我覺得好ok!
2.香蕉朱古力比利時Pancake $78
先撇開我diet緊呢樣嘢..(喂)
呢個價錢好值得試試啦!!
都健康呀…🤣🤣🤣🤣🤣.. 咳..
份量很可以!!
但做得好好.. even唔洗點任何嘢 都好香..
口感鬆軟.. 唔dry..😳
配合syrup & 香蕉granola..
tbh.. 卡路里wise真係ok!!
味道wise.. 都真係好ok!!!
抵quota!!🈶
3.紅酒燉牛面頰 & 溫泉蛋窩夫 & 番茄意粉
呢個完全就係「我全部都要combo」
main dish 入味.. 牛唔算多.. 但肉質味道都ok!
拎窩夫索下啲汁.. 再加上溫泉蛋..
yiiiiii.. 舒服舒服🤣🤣
番茄意粉同第一嗰item一樣.. 都係好好味..
雖然無咗海鮮.. 但作為一個sides..份量都好夠.
味道都毫不馬虎..
仲有少少沙律配合.. 很好很好
單價雖然貴少少.. 但合理!!
豐富無極限!
‼️
圖三 & 圖四 係同一個dish
4.黑松露醬 & 薯條 $58
口感舒服 鹽感出 黑松露醬很可以..
如果有機會有埋「蕃薯條option」就更加perfect..
綜合而言 無論係食物質素 定價錢..
我都覺得係幾值得來!
& 偷偷講聲 佢哋都好dog friendly..🐶
但希望大家管理好自己狗隻..
費事又被附近嘅人追擊🥺🥺
下次有機會再來!!
btw.. 鍾意Nowhereboys音樂嘅你哋..
都可以去朝聖..
主音Van係大廚🤫 可能你哋會見到佢呢☺️
食得開心 & 放心 amen!