相信好多人都聽過「世一芝士蛋糕」,搶手到晨早流流起身去拎籌,到底值唔值得呢?🙈1. Earl Grey Tea Party $68Earl Grey Cheesecake嘅流心程度係perfect🫶🏻食落好重嘅伯爵茶味🫖幾清新但芝士味相對淡咗啲,如果怕膩嘅可以揀呢個!蛋糕上面以爆谷作點綴,對味道冇太大嘅影響🤣2. Oreo Burnt Cheesecake $68睇佢嘅外表就知道Oreo嘅份量好足夠!咬落去會感受到少少流心夾雜餅乾嘅口感🍪比起伯爵茶味,Oreo味嘅芝士味更突出🧀3. Hot Chocolate with Handmade Marshmallow $65第一啖飲落去真係好有驚喜😆超級超級濃郁嘅朱古力味!!棉花糖呈半融溶嘅狀態,整體甜度偏高,飲多兩啖就開始有種封喉嘅感覺,要飲返啖咖啡中和吓🤣🤎總結:Cheesecake嘅表現好出色✨除咗Cheesecake之外,鹹食嘅選擇都幾多,會再去多次試埋佢!如果唔洗排隊拎籌會更好🥹🍰到底我哋排咗幾耐?當日(星期日)大概10點半去到拎籌,等到12點幾就輪到我啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)。臨入座前啱啱好截龍、唔再派籌🥲📌如果星期六、日、公眾假期去嘅話

1. Earl Grey Tea Party $68

Earl Grey Tea Party

2. Oreo Burnt Cheesecake $68

Oreo Burnt Cheesecake

🤎總結:

🍰到底我哋排咗幾耐?

📌如果星期六、日、公眾假期去嘅話記得早少少去~
Earl Grey Tea Party
Oreo Burnt Cheesecake