2020-11-15 188 瀏覽
餐廳位置有少少偏僻, 但係熱鬧既中心地段行過去都唔算難去🚶🏻之前聽朋友介紹話好食, 上openrice睇完就比佢個特濃朱古力吸引左, 的起心肝要出黎試下🤡<特色炸雞翼(蜜糖芥末)>雞翼有幾個味可以揀::麻辣/避風塘/蜜糖芥末💁🏻‍♀️怕辣既我地叫左蜜糖芥末, 出乎意料芥末味重到攻鼻😹第一次唔想雞翼咁掛汁咁重口味, 但其實整體黎講係好食既~ 炸到少少香脆, 未脆到食完個口要爆炸既程度, 我個人覺得脆度岩岩好👌🏻<明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉>This is good!!!🤤🤤明太子加忌廉已經好正, 加左櫻花蝦多左啲野咬下之餘仲香左👐🏻個意粉好creamy, 有青瓜絲解下膩感覺非常好(成世人第一次多謝青瓜🥒)有左青瓜我可以自己啪哂成兜意粉😎<墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅>好鍾意食呢種薄餅, 過到薄餅口癮但又唔會飽到食唔落其他野😋墨汁芝士唔會太膩, 亦都唔係太濃味, 所以加埋煙三文魚食岩岩好👍🏻舊軟殼蟹肢解完放上薄餅到食, 如果唔跌哂落街既話我恭喜你🙆🏻‍♀️最後我一啖薄餅一啖軟殼蟹塞哂落口🥱軟殼蟹有膏, 好正!! 而且佢炸得好脆, 欣賞佢炸粉唔

特色炸雞翼(蜜糖芥末)

<特色炸雞翼(蜜糖芥末)>

明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉

<明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉>

墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅

<墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅>
好鍾意食呢種薄餅, 過到薄餅口癮但又唔會飽到食唔落其他野😋墨汁芝士唔會太膩, 亦都唔係太濃味, 所以加埋煙三文魚食岩岩好👍🏻舊軟殼蟹肢解完放上薄餅到食, 如果唔跌哂落街既話我恭喜你🙆🏻‍♀️最後我一啖薄餅一啖軟殼蟹塞哂落口🥱軟殼蟹有膏, 好正!! 而且佢炸得好脆, 欣賞佢炸粉唔會太厚😛

凍二世祖特濃朱古力

<凍二世祖特濃朱古力>
冇令人失望既朱古力🍫🍫真係好濃厚, 大支到最後飲唔哂...本身擔心過佢會唔會死甜, 但係又ok喎, 甜度適中🕺🏻本身擔心過佢會唔會杰撻撻, 但又ok喎, 口感滑得黎仲係好流質架💃🏻

士多啤梨梳打

<士多啤梨梳打>
朋友叫開既飲品路線係fresh feat.莓果, 每次叫完都係伏😅今次呢杯係佢叫過最好飲既野, 仲要贏佢之前飲過既野9條街👏🏻👏🏻士多啤梨同梳打水既分量岩岩好, 唔會唔夠味, 冰融左都係咁話👐🏻重點係佢唔係藥水味呀! 係好味呀!👻

見到仲有抹茶味, 不過我係為左朱古力黎既, 所以從一而終冇改變到主意😉

野好食野好飲, 會想再encore呢間餐廳😺不過今次嗌既野食都好食到想再食, 但又想試下其他野, 呢件事都真係要掙扎下先🤨推薦呢間餐廳比大家🤡

明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉
墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅