餐廳: 富臨皇宮
資訊:

餐廳: 富臨皇宮
資訊:

2023-12-22 64 瀏覽
這間富臨皇宮位於天盛商場、店面周邊圍繞玻璃配埋柔和色調、望著金光閃閃玻璃感覺好有氣派🤔、配埋紅紅地毯坐著感覺都唔錯!.化皮乳豬整碟化皮乳豬伴海蜇望見冇乜特 別🤔、食到入口乳豬皮口感鬆脆香口😚、乳豬皮帶點薄薄腍肉味道美味😋又有咬口、再食埋海哲又夠爽口好食!.古法羊腩煲係這個凍冰冰天氣食吓呢一煲羊腩煲相當之正☺️、整煲份量十足有羊腩、枝竹、馬蹄、冬菇、粉葛、蔥段、紅椒夠哂豐富😲、揭開散發香噴噴羊腩味😚、整件羊腩完全入哂味又夠腍軟味道十足😋、再沾吓腐乳味道更加正!.野山參青欖燉水鴨這個冬天飲吓呢一窩燉水鴨相當之唔錯🤔、有雞腳、瘦肉、野山參、青欖、水鴨等、整窩色澤比較清淡味道清甜😋又唔會好油、相當之養陰補中益氣、又有清熱生津解毒、又有抗潮濕驅寒之用又有益肺補腎、真係夠哂滋補養生嘅好湯!
化皮乳豬

古法羊腩煲