2015-12-17 528 瀏覽
今日食lunch 同事話不如去精武門,聽完即認叻話一定係中餐,之後同事再講話係蒸野既蒸,即時明哂!第一次來囉左張 menu 睇睇,真係日日不同今日我同我同事選左 “蟲草花蒸肉餅“ 同 “梅菜肉碎蒸豆腐“先講 蟲草花蒸肉餅味道有少少偏鹹,但勝在易送飯,唔多油,但expect既蟲華花原來得幾條,不過幾條我估目的係要來釣出肉餅既肉甜味,所以肉餅只係少鹹不過係好食,同出門茶記唔同,佢入面唔多粉所以口感好似食到好多肉,good!個飯portion少左,食哂飯都仲有剩肉,唔夠飯放就扣左少少分!梅菜肉碎蒸豆腐味道唔重,健康之選,佢用左軟豆腐,配埋肉碎口感一軟一硬好正,梅菜又唔會太鹹,仲有d沖要來撈飯,好到冇朋友!個湯係“白菜乾你花果豬骨“, 反而太淡,要豬骨冇豬骨,又唔見有無花果,得罪d 講句,同出面茶記差唔多,當然佢係日日唔同湯,所以未試過又唔可以一野就打沉話佢d湯唔得既,會再去試試既有飯有湯有餸,$45 唔算貴,係邊到搵丫個價!

第一次來囉左張 menu 睇睇,真係日日不同

先講 蟲草花蒸肉餅
蟲革花蒸肉餅

梅菜肉碎蒸豆腐
梅菜肉碎蒸豆腐

有飯有湯有餸,$45 唔算貴,係邊到搵丫個價!

2015-12-16
蟲革花蒸肉餅