餐廳: Green Waffle Diner (擺花街)
資訊:

2023-07-11 538 瀏覽
呢排去中環去得比較多 有次沿住半山扶手梯周圍行時 發現到呢間窩夫專門店 於是就約埋朋友搵日一齊去食☺️由Donki後面開始搭兩條長扶梯 唔洗上到大館嗰到 左邊會見到Lush嗰個位出扶梯 旁嘅樓梯落去之後 向右前方經過水果檔及手搖飲品店 轉右直行少少就到 餐廳就喺個三角位 都幾搶眼👀店內環境幾靚 鮮明嘅橙色配上木製品 座位仲好舒服😌Menu選擇超級多 對於選擇困難症嘅我實在有排諗 最後我哋兩個人叫咗一個set dinner 再單點咗一個主食&甜品 飽到捧住個肚走🤣餐廳食物好多都係keto-friendly 食得健康又開心🥳見到早餐都好吸引 可以refill filtered-coffee 下次放假可以嚟食brunch🤭🎁依家消費滿$680 即可立刻免費登記成為會員 仲咗有唔同折扣禮遇 仲立即送茶包茶羹小禮盒 好有心思❥5-ᴄᴏᴜʀsᴇ ᴅɪɴɴᴇʀ sᴇᴛ 💰308𝔸𝕡𝕡𝕖𝕥𝕚𝕫𝕖𝕣 南瓜湯 南瓜味濃 稠度剛好𝕊𝕚𝕕𝕖 𝕕𝕚𝕤𝕙 炸薯粒 薯條食得多 薯粒真係未試過 依然係薯條嘅味道 配上七味粉一大碗 食極都食唔完😆𝔼𝕟𝕥𝕣𝕖𝕖 紐西蘭牛土柳配自家製甘荀薯蓉牛柳外面焦香 內裡粉嫩 燒汁配搭

❥5-ᴄᴏᴜʀsᴇ ᴅɪɴɴᴇʀ sᴇᴛ 💰308

牛柳外面焦香 內裡粉嫩 燒汁配搭 牛味香濃🥩
甘荀薯蓉份量超多 甜甜哋 加咗甘荀感覺更健康🥕
紐西蘭牛柳配自家製甘荀薯蓉

𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥 士多啤梨大黃醬窩夫配自選雪糕
另外有多款窩夫 可以自由配搭flavour and toppings 🧇酥脆嘅窩夫係我鍾意嘅口感 🍦雪糕vanilla/chocolate二選一 揀咗前者 🍓果醬就咁入口會較酸 配窩夫食就剛好
士多啤梨大黃醬窩夫配自選雪糕

𝔻𝕣𝕚𝕟𝕜 過濾咖啡
Set drink可以揀coffee or tea ☕️
filtered coffee可以無限refill 咖啡入口幾香 唔會苦澀亦唔會酸
過濾咖啡

❥ᴀ ʟᴀ ᴄᴀʀᴛᴇ
燒烤豬肋骨漢堡配薯條 💰168
漢堡包本身已經好鬆軟 bbq sauce令burger甜甜辣辣更有味 豬肋骨肉質軟腍 味道香濃 已經去晒骨 食起嚟好方便👍🏻
燒烤豬肋骨漢堡配薯條

斑斕班戟 💰138
甜品係另一個胃 除咗窩夫之外 都好想試試呢到嘅班戟 斑斕味咁特別當然都要試試💚好香斑斕味 質感厚實 甜度低 仲有幾款水果伴碟 好味又健康
斑斕班戟

牛油果杏仁奶奶昔 💰70
好creamy 好厚嘅texture 表面有杏仁片同奶油 飲落好清新 唔會覺得膩
牛油果杏仁奶奶昔

🔔另設加一