2015-12-24 2114 瀏覽
Christmas lunch 公司選左呢道,第一次上來 未入餐廳前以為個場會好細,點知個場都好大,而且仲有大半個場係其他食客。由於公司 Christmas Dinner,所以menu 係同正常menu 有d 唔同,先睇下以下個 menu 先見到menu 好想試試個和牛 Burger,點知話冇哂 咁就求其選左個 野雞仔試下囉,主菜未上 先去佢地 open salad bar 囉d 草食下,由於人多,一出去咩都冇哂,隔左一陣 refill 完,再出又冇哂,如是者走左三轉先食得幾條草 同半粒 jelly等左一陣上左個餐湯同餐包 先評一評 餐包烤得唔夠脆,個牛油味道又唔香同勁油,成件事已經比左一個唔好既 first impression 我,再來個湯更令我冇咩期望首先個周打湯賣相唔好,一飲....用粉沖出來既湯 一d誠意都冇囉好傷心, 味道只能話可以接受,But sorry 講句仲差過茶餐廳!個紅湯同樣地,味道一般,而且唔入味,飲左一啖就唔再飲等主食等左成粒鐘先有,心諗唔係一早prepare定既咩?? anyway 介紹返食物先,由於個湯個包比左 bad image 所以 expectat

見到menu 好想試試個和牛 Burger,點知話冇哂

等左一陣上左個餐湯同餐包 先評一評
餐包
周打湯
首先個周打湯賣相唔好,一飲....
雜菜湯
個紅湯同樣地,味道一般,而且唔入味,飲左一啖就唔再飲

等主食等左成粒鐘先有,心諗唔係一早prepare定既咩?? anyway 介紹返食物先,由於個湯個包比左 bad image 所以 expectation 差左,所以個主食比到驚喜我wor

烤法式野雞仔配薯菜
烤法式野雞仔配薯菜
野雞仔d皮夠脆,個汁又味道適中,唔係重口味個隻,成件事配答得唔錯,雞肉又唔粗唔hai,雞肉入面又鎖到雞汁唔乾
overall 唔可以話超級好食,但都可以叫唔錯!

龍蝦紅花忌廉意大利蛋面
龍蝦紅花忌廉意大利蛋面
呢個龍蝦意面一上菜已經比佢外表吸引左,成個人都開心返哂!
不過就dry左d 只係得龍蝦同面就冇咩汁乾乾地咁啦,味道會岩重口味人士,蝦肉其實唔多,唔係好夠食,所以大食人士最好唔好選佢。
2015-12-23