Odelice! (蘭杜街)

餐廳: Odelice! (蘭杜街)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
🍴煙三文魚蕎麥薄餅🍴$108 咸薄餅睇落唔大份 但其實好飽肚🤓同係法國街邊果時食既唔同係佢餅皮係淋身既相對無咁滯同乾食!可能因為係蕎麥既關係😆中間隻蛋加哂分 切開流漿 色味俱全😍抵讚係佢係煙三文魚配菠菜!煮得唔苦又幾淋☺️ 感覺幾Fresh👍🏼.🍴complete 黑松露蕎麥薄餅🍴$88火腿同芝士既classic配搭😊👌🏻但講真黑松露味唔係好strong🤨可能因為只用松露酒煮吧🤓芝士溶哂同火腿match得好正🤤 連埋薄餅食 口感好豐富🤗 其實Gallete黎講 lunch食都會幾開心 輕營d 食完唔會飯氣攻心😂Lunch Menu Gallete都係$68起 重包前菜添🤓.🍴焦糖香蕉法式Crepe 配雲尼拿雪糕 🍴$68知呢間野出名法式crepe 價錢又大眾化🙏🏻但意外呢個甜crepe真心超好味😍🤤👍🏼👍🏼焦糖醬同雲尼拿雪糕 夾出黎會有種奶油味 定唔知係佢偷偷係薄餅中間搽左奶油🤤香蕉重要輕輕搽焦糖烤過🍌唔好見佢焦糖爆滿驚佢會甜到糖尿病 本身個糖漿我覺得唔算太甜🤔份量都好大份 但因為太好食 4個人秒速KO了🤭 食完重想嗌多個 回味佢個雪糕😫🍯🍦.🍴Homemade Tiramisu🍴$88
🍴煙三文魚蕎麥薄餅🍴$108
煙三文魚蕎麥薄餅

咸薄餅睇落唔大份 但其實好飽肚🤓
同係法國街邊果時食既唔同係佢餅皮係淋身既
相對無咁滯同乾食!可能因為係蕎麥既關係😆
中間隻蛋加哂分 切開流漿 色味俱全😍
抵讚係佢係煙三文魚配菠菜!
煮得唔苦又幾淋☺️ 感覺幾Fresh👍🏼
🍴Homemade Tiramisu🍴$88
Homemade Tiramisu

件tiramisu都好軟綿綿 酒味係有但唔算好濃吧🤔
海綿蛋糕有入口即溶既感覺 充滿了奶油同少少酒😽
分量都還可以 當飯後甜品又唔想再食咁飽 呢個都ok👌🏻 但性價比黎講crepe高得多😂(已上癮🤤)
🍴香煎鵝肝意大利粉🍴$128
香煎鵝肝意大利粉
簡單一個意粉 配一舊煎得好香既鵝肝 同埋撈埋鵝肝既油脂 都可以變得超好味😆👌🏻
秘訣就係舊鵝肝!🤩
4個人share舊鵝肝 先覺得岩岩好😂
如果2個人share 要小心膽固醇😂 因爲都唔細舊!
🍴法式白酒煮黑青口🍴$175
法式白酒煮黑青口
配埋薯條😋 幾大份的 個薯條點他他醬好有fish n chips味道😛
見佢成個鍋裝滿滿的 有一半浸到下面既白酒☺️
白酒汁煮得好入味 海鮮味多過白酒味😗
但每粒青口size唔係話好大粒🤨但起碼唔係有d得個殼無青口😅🤣
🍴燒黑毛豬肉配 紅酒燒汁🍴$188
燒黑毛豬肉配 紅酒燒汁
想嗌番d肉食 就嗌左呢個份量幾大既黑毛豬😋
總共都有9-10塊黑毛豬肉 🤤 佢煮有d煙燻味 個邊脆脆地🤗👍🏼 配埋紅酒燒汁幾惹味
旁邊有烤蔬果添😛
地址:Odelice! (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道100號The ONE4樓L407號舖
幸福指數:9/10 (可麗餅)
人均消費:$150-200
2018-07-02