竟然炸皮係MVP嘅炸魚薯條🤩,寫清楚唔同魚類味道分別更好!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・午餐套餐 (starter+main course+drink)🐠 傳統英式炸魚配薯條 HK$98> 藍鱈魚(紐西蘭)・味道:menu有好多魚揀但藍鱈魚放最頂唔使加錢咁,我估係經典款就果斷叫了。點知一啲味都冇,然後同波爸提起返,完來藍鱈魚本來就係冇乜味嘅魚,要食重魚味應該叫左口魚or比目魚之類,OK下次會醒啲了。不過加返檸檬汁同沙律醬都有吊返個味出嚟,而且炸皮有調味加返好多分!薯條似係手切炸薯仔,食得出薯仔香,好食!・口感:個炸皮好正,夠薄夠脆,食到尾少少淋咗都冇,而且輕輕調味過,係可以就咁食嘅炸皮XD!!!個魚肉好厚咬落啖啖肉,薯條都好脆好香,炸得好掂欸👍🏻🍹 海鹽檸檬梳打 +HK$20・味道:以為會有啲糖漿點知冇XD,真係海鹽+檸檬+梳打,不過鹹同酸夠平衡,唔會飲落好怪😂・口感:爽!gur!🥗 煙三文魚沙律配蜜糖刁草汁 ・味道:個煙三文魚唔係超市嗰啲食到魚肉質地偏乾嘅款喎,係夠油亮款,不過味道差唔多,冇伏的。・口感:新鮮爽脆菜菜子,好吃desu~・・・・・・・・・・・・・・・・・・・
竟然炸皮係MVP嘅炸魚薯條🤩,寫清楚唔同魚類味道分別更好!

🐠 傳統英式炸魚配薯條 HK$98
> 藍鱈魚(紐西蘭)

🍹 海鹽檸檬梳打 +HK$20
・口感:爽!gur!

🥗 煙三文魚沙律配蜜糖刁草汁
・口感:新鮮爽脆菜菜子,好吃desu~

🤰性價比:中~
🤰9衝度:可試~
🤰結論:如果店家會list返唔同魚類好食嘅位咩,食魚香、魚脂定食魚肉質感就perfect池了🤭

2024-02-02