話說今日去幫襯呢間韓國餐廳,我喺八點幾嗰時叫咗三個外賣。首先去到俾錢嗰陣已經等佢哋玩咗一輪,啲錢唱黎唱去,其實可以找左比個客先慢慢搞既~ 本來呢啲都唔係啲咩咁大嘅問題,我都唔會專登開一個食評出嚟話佢!拎到個外賣返屋企,發現比錯飯我,打去已經無人聽,咁咪第二日先打去講返..*打電話同個大陸口音既阿姐講返件事,佢亦都表明比返$10差價我,件事其實完左⋯*去到餐廳既對話極度精彩我:唔該,我頭先打過電話黎,你地琴日比錯左個飯我大陸口音阿姐: 咁你依家想點? (我呆左幾秒,無諗過餐廳會咁樣問) 大陸口音阿姐: 係咪比返$10你? 你轉頭再過黎,等事頭婆返黎比返你我: 係咪即係要我再行多次?大陸口音阿姐先至好唔願意咁比返錢我, 態度極度惡劣!!唔知以為我欠左佢咁

去到餐廳既對話極度精彩

我:唔該,我頭先打過電話黎,你地琴日比錯左個飯我

我: 係咪即係要我再行多次?

大陸口音阿姐先至好唔願意咁比返錢我, 態度極度惡劣!!
唔知以為我欠左佢咁