2024-02-04 420 瀏覽
𝙲𝚊𝚞𝚜𝚎𝚠𝚊𝚢 𝙱𝚊𝚢 | 𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛🌎🍔最高5分👇🏻味道:👅👅👅👅環境:👅👅👅👅價錢:👅👅👅回頭率:👅👅👅👅.漢堡包就隨街都有得食,刈包大家都應該有機會食過,但用饅頭整嘅Burger你又有冇試過😋Little Bao係一間揉合中西文化嘅Fusion餐廳,為來自西方嘅漢堡包,加入中式嘅元素,亦可以話係台灣刈包嘅改良版,夠晒特別!呢間餐廳嘅老細May Chow喺2017年攞到亞洲最佳女廚,絕對有保證✨但今次我個人就係衝住佢個雪糕包嚟,淨係睇相已經覺得好吸引😝🍨鹽味雪糕包($48)㷫烚烚嘅炸饅頭夾住凍冰冰嘅雪糕,面頭再淋上熱辣辣嘅焦糖醬,未放入口已經Feel到佢好食😎食落口都果然冇令人失望,個包係新鮮炸起,食落脆卜卜,夾埋甜中帶少少鹹味嘅雪糕,簡直係絕配😋🍨抹茶雪糕包($48)另一個Nice Choice🫶🏻但今次係煉奶醬,配上抹茶雪糕亦出乎意料地夾!但我個人鍾意上面嗰個帶少少鹹味多啲🤣🍔 炸三黃雞包($108)饅頭皮取代咗傳統嘅漢堡包,為菜式增添新食感!開始都會擔心唔夾,但食落覺得完全冇問題,饅頭包做得又香又軟,而個炸雞扒都炸得外脆內嫩,同黑醋係一如既往嘅好拍檔🙌🏻但個花椒沙律醬絕對
𝙲𝚊𝚞𝚜𝚎𝚠𝚊𝚢 𝙱𝚊𝚢 | 𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛🌎🍔

最高5分👇🏻
味道:👅👅👅👅
環境:👅👅👅👅
價錢:👅👅👅
回頭率:👅👅👅👅

但今次我個人就係衝住佢個雪糕包嚟,淨係睇相已經覺得好吸引😝

🍨鹽味雪糕包($48)

🍨抹茶雪糕包($48)
鹽味雪糕包

🍔 炸三黃雞包($108)
饅頭皮取代咗傳統嘅漢堡包,為菜式增添新食感!開始都會擔心唔夾,但食落覺得完全冇問題,饅頭包做得又香又軟,而個炸雞扒都炸得外脆內嫩,同黑醋係一如既往嘅好拍檔🙌🏻但個花椒沙律醬絕對係呢個包嘅精髓🥹令個包嘅味道更加豐富😍
炸三黃雞包

🍟黑松露薯條($98)
係我鍾意嘅幼薯條,然且夠脆!醬料方面一啲都唔孤寒,除咗最基本嘅黑松露醬,另外再加咗茄同葱,仲有酸蘿蔔,十分足料!
黑松露薯條

🍹 Kyoho G&T($100)
G&T一直係我嘅Choice,但巨峰提子味就真係第一次🤣飲落有好香嘅提子味,仲滲出微微嘅柚香,面頭有2粒雪到冰咁嘅巨峰,食落仍然好香甜🍇
Kyoho  G&T

又一間會回頭嘅餐廳😍🙌🏻其實佢仲有個2人Set係每位$298,有4款前菜,2款漢堡包,2個雪糕包同2杯嘢飲,如果你夠大食嘅話好似會比單點再抵食啲🤣🤣🤣
🧑‍🍳 小包包
📍銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk 地下H1號舖