2016-04-15 825 瀏覽
聽朋友介紹呢間食burger嘅餐廳好好味,所以就趁今日得閒就黎左食。一開始黎到呢間餐廳,一睇感覺就係食burger嘅餐廳啦。之後就拎左餐牌叫野食啦。我就叫左特量芝士牛肉漢堡,牛油果芝士薯條,軟殼蟹沙律同埋一杯1664嘅啤酒啦。首先黎到嘅就係牛油果芝士薯條啦,牛油果嘅味道令到本身唔太鍾意食牛油果嘅我都接受到。再加上粗嘅薯條,同埋薯條入面唔係空心,充滿住薯仔,再加上芝士,呢個配搭唔錯唔錯!之後就食特量芝士牛肉漢堡!一將刀壓落去個包嘅時候,牛肉嘅肉汁即刻流哂出黎!超級多肉汁!而咬落去嘅時候包皮一啲都唔乾唔硬,非常容易入口!加上牛肉係好鬆軟,食落係一啲筋都冇,唔會話食食下有啲筋咬唔開咁樣。係一個好好味嘅牛肉漢堡!再黎個軟殼蟹沙律。呢個係一隻完整嘅軟殼蟹咁上,見到都覺得吸引!到食嘅時候,呢隻果然係軟殻蟹,再加上炸過,好軟!而墊底嘅菜就配住一個沙律汁,正正常常咁。加埋一杯1664嘅啤酒,好大杯。最後,係食物質素咁高嘅情況下,呢間係絕對食得過嘅餐廳!大家如果黎開銅鑼灣嘅,可以黎試下呀!
牛油果芝士薯條
軟殼蟹沙律
加埋一杯1664嘅啤酒,好大杯。
2016-04-14
牛油果芝士薯條