黃埔呢間冰品都開咗一段時間 雖然款式唔多而且大多固定 但一直幾受歡迎 最近終於一試!🧊焦糖海鹽粉雪冰💰HKD50(Rating:7/10)好適合而家熱熱地嘅天氣食 大概可分成三部份:最頂有1/3honeycomb 1/3甜爆谷 1/3海鹽芝士奶蓋 主體牛奶雪花冰 最後底部焦糖燉蛋✨甜爆谷夠脆 奶蓋入口輕盈 帶微鹹唔錯😌honeycomb 幾鬆脆唔會太硬 但本質上好甜 個人覺得分量可減少 再加粒丸子/蕨餅可能更好!冰入口質感似韓式bingsu 正正常常 底部焦糖燉蛋就傳統法式creme brulee味道 都係偏甜 一食完成同朋友不約而同 第一時間攞起自己樽茶飲茶🤣toppings分量同冰個平衡可拿捏得好啲 整體唔錯 不過size偏細 加上對比發現 鮮芋仙個麻薯牛奶冰只係貴$8但大幾倍+更加好食😳所以同樣價錢我應該會去食台灣冰😂呢間屬於一試無妨 唔失望但回頭率不高🧐

🧊焦糖海鹽粉雪冰💰HKD50(Rating:7/10)

• 焦糖海鹽粉雪冰