秋高氣爽,梗係去打個靚邊爐!今日見得閒去左「大將」食「阿古豬放題」$198,Weekend +$10,可以任食90分鐘,我地仲加左$60一份松葉蟹腳。店員推介松葉蟹味噌湯同山葵鹽骨膠原湯呢兩個湯底,咁我地就各點一個試下啦!松葉蟹味噌湯味道好濃郁,食肉類都會好入味山葵鹽骨膠原食後會有淡淡山葵味,中意山葵既朋友可以試下阿古豬睇落色水同肉質都唔錯,淥一陣間就可以放入口品嚐,食落一D都唔鞋非常鮮嫩,一定要Encore!👍🏻五花肉跟住食另一隻豬肉,等佢捲埋一舊就食得,呢隻肉食落會感覺肥美D特選雞腿肉雞肉食落都幾鮮嫩,都唔會話鞋口美國特上牛之後梗係要食下牛肉,特上牛牛紋清晰,淥幾秒就食得,入口即溶,讚👍🏻松葉蟹蟹肉肉質結實,唔洗剝殼就食得,入口仲好鮮甜,有蟹味👍🏻配料自助區有好多配料可以夾,有蟹籽丸、龍蝦丸、芋絲、南瓜、雞脾菇、烏冬、拉麵等等😋炸雞食完火鍋食下D熟野,炸得都幾脆,食落去又唔會覺得好肥同油膩😏沖繩木魚燒苦瓜果時朋友拎過黎唔知咩黎,叫我試下,一食落去苦苦地但又幾香口咁,問佢咩黎原來係苦瓜黎,連我本身唔中意食都覺得幾好味好特別😂牛腩試埋個牛腩,個燒汁好正,好襯個牛腩,又有少少肥肉連住,肥

松葉蟹味噌湯
味道好濃郁,食肉類都會好入味

山葵鹽骨膠原
食後會有淡淡山葵味,中意山葵既朋友可以試下

阿古豬
山原島阿古豬

五花肉

特選雞腿肉
雞肉食落都幾鮮嫩,都唔會話鞋口
五花肉、雞腿肉

美國特上牛
美國極上牛

松葉蟹
蟹肉肉質結實,唔洗剝殼就食得,入口仲好鮮甜,有蟹味👍🏻

炸雞
沖繩木魚燒苦瓜
沖繩燒苦瓜、炸雞

牛腩
試埋個牛腩,個燒汁好正,好襯個牛腩,又有少少肥肉連住,肥瘦均衡,滿意

甜品
甜品有4款蛋糕仔、唧唧乳酪雪糕同窩夫任均選擇,試左個朱古力Brownie幾甜幾可口,雪糕加埋toppings又好味😋

雪糕

整體黎講,環境舒服乾淨,服務都幾快手,食物質素同種類都好多好食👍🏻👍🏻

2020-11-21
用餐優惠