2024-02-27 1545 瀏覽
一直想來Library Restaurant and Bar 打卡好耐,呢到係一間酒吧餐廳,室內座位燈光比較昏暗,夠哂神秘同有情調!而室外嘅露天座位環境則以休閑渡假風為主,仲可以同到對面嘅清真寺打卡添~Soup of Today💰HK$68南瓜湯好濃郁鮮甜,飲落去啖啖都好綿密,面頭仲灑咗新鮮欖油,令成個口感更加smooth~Chicken Breast💰HK$137雞胸肉嫩滑,輕輕用咗鹽同胡椒去調味已經好夠味!最特別嘅係底層用粟米蓉整出來嘅醬,啖啖都好綿密鮮甜,雞胸肉點呢個醬一齊食好有驚喜!撈埋最頂層嘅青蘋果片同火箭菜,成個感覺再清新啲~Arrabbiata Pork Sausage Rigatoni💰HK$128係一款辣辣地嘅茄汁豬肉香腸通心粉,豬肉香腸同想像中唔同,餐廳將豬肉香腸整成肉碎咁,通心粉偏長身大粒,掛汁能力高,口感諂亦煙韌彈牙!整體感覺似係食緊香辣肉醬長通粉咁,惹味又開胃~Matcha Latte (hot)💰HK$65拉花拉得好靚,係獨角獸嘅圖案,打卡一流!抹茶味同奶味都好香濃,大讚~Bread Pudding💰HK$78麵包浸咗喺布甸之中,充滿布甸嘅蛋香味,口感比較濕

Soup of Today💰HK$68

Chicken Breast💰HK$137

Matcha Latte (hot)💰HK$65

Bread Pudding💰HK$78
麵包浸咗喺布甸之中,充滿布甸嘅蛋香味,口感比較濕潤,食得出加咗堅果,變得有咬口,再配埋面頭嘅雲呢拿雪糕,口感一冷一熱,味道更有層次~

Soup of Today
Chicken Breast