阿元來了係一間連續三年米芝蓮推薦既台灣菜,亦係我回訪無數次餐廳。佢喺由一位台灣人開,主打唔同夜市小食,好多食材都係由台灣直送,好地道,而店舖裡面裝飾好古早味,好有氣氛🍑芋泥蛋黃卷依款好似喺新品,之前未見過,佢好似台灣嗰個劉芋仔咁,佢外層就喺炸既,而裡面芋泥喺甜甜地,仲有蛋黃包左入去裡面,幾好食🍑爆蛋雞肉飯🐔上面有一隻會留心嘅雞蛋同雞絲,雞絲撈咗啲醬油,味道好香,但雞絲偏柴,所以麻麻地🍑香脆大雞排🐔雞排炸得非常香脆,雞排好滑同多汁,而且幾大舊下,但我比較鍾意加左梅子粉個款,食落去酸酸地,可以解油膩感🍑滷味拼盤🐤🥚🐽裡面有雞翼,鹵蛋,豬耳,百葉豆腐,佢份量吾喺好多,但每一樣都好入味,滷水味好香,吾會食咸,吾錯🍑炸甜不辣拼盤佢有兩款甜不辣,一款似炸花枝丸,而另一款似炸魚糕,偏煙韌,再配椒鹽粉,好香口🍑無骨鳳爪🐔依款係每次必點,佢喺一款凍食,有少少煙熏嘅味道,而鳳爪咬落去非常脆,仲要係無骨,懶人必備,推薦🍑阿元魯肉飯🐽佢有分細同大碗,今次叫左大碗,多左半粒滷蛋同菜,佢地魯肉喺肥瘦適中,吾會好肥,魯肉好大粒
阿元來了

🍑芋泥蛋黃卷