前日終於有人帶左我去食我想試好耐,由前文華酒店主廚主理既Fine Dining😍去到門口要撳鐘先入得,好有神秘感❗️餐廳入面有盞好大好閃既水晶燈、直望會見到幅好引人注目既大酒牆,隔離仲有朵超大既玫瑰花擺設添,靚!!整體風格復古華麗,充滿古典法式風情;系度食飯真係超有feel💕我地食左:👉🏻✨極品海膽魚子醬伴生蠔✨ $688 6pc碟野上枱果下,-直都係海膽、生蠔控既小妹,內心即時嘩左好幾聲😲因為佢竟然完全同餐牌上面既圖片一模一樣🥰大大隻既生蠔隻隻都肥嘟嘟、脹卜卜又水噹噹,海水金屬味唔太重,鮮味又厚肉。放系生𧐢上面既橙黃色海膽大嚿得梨又厚身,鮮甜到冇朋友!面頭仲放咗啲魚子同金箔做點綴,睇落好矜貴😍-啖就可以感受到哂海膽既鮮甜,生蠔既鮮味同魚子既咸香,真係令人極度滿足,好食到要舉指公👍🏻同埋🌟Set lunch 🌟 $338 @1入面包含:◻️前菜✨焦糖法國鵝肝撻✨撻皮酥酥脆脆,好重牛油香;入面滑溜既蛋心仲放左幾嚿鵝香十足,夠哂嫩口既鵝肝,出色!✨自家製蟹餅配檸檬忌廉汁✨金黃酥脆既蟹肉餅入面包住左超多-絲絲鮮甜到不得了既蟹肉,絕對足料;外層粉漿又唔厚,有埋特製既檸檬忌廉汁做配合,真係鮮香味美,

去到門口要撳鐘先入得,好有神秘感❗️

我地食左:👉🏻

✨極品海膽魚子醬伴生蠔✨ $688 6pc

同埋🌟Set lunch 🌟 $338 @1

入面包含:

◻️前菜

✨焦糖法國鵝肝撻✨

✨自家製蟹餅配檸檬忌廉汁✨

金黃酥脆既蟹肉餅入面包住左超多-絲絲鮮甜到不得了既蟹肉,絕對足料;外層粉漿又唔厚,有埋特製既檸檬忌廉汁做配合,真係鮮香味美,完全0油膩感🤟🏻

◽️餐湯

✨法式龍蝦湯✨ + $40

個湯嘅質地較為奶滑厚身,龍蝦味超重,係碗完美嘅龍蝦湯👍🏻

◽️主菜

✨法式西鰽鱸魚.椰菜花蓉.紅腰豆✨

主角西鰽鱸魚皮脆肉嫩,果然有水準!配菜除左椰菜花蓉,仲有埋香甜既紫薯蓉同南瓜蓉,感覺健康又飽肚!

✨美國安格斯肉眼扒✨ + $80

最鍾意d牛扒既表面有格仔紋,睇到已經好有食慾。切開塊牛扒入面仲見到系顏色粉嫩既5成熟,完全係我想要既熟度,心裏面即時又加多幾分🥹

塊扒牛味香濃,juicy嫩滑,唔點汁都已經超好食,點埋之後仲更加香!

伴碟之-既玫瑰花裝飾竟然系粒朱古力,有驚喜!

◽️甜品

✨是日甜品

是日甜品你以為佢係舊芝士?

其實佢嘅真實身份係芒果奶凍🤣!鮮芒果汁同重奶味既滑滑奶凍一向都係Perfect match,意料之中嘅好味道!

✨美女與野獸✨ + $48

用個玻璃蓋冚住上枱既玫瑰花,開蓋個下即時仙氣飄飄,似係仙女先可以食嘅甜品😉

令我有少少意外嘅係呢朵咁靚嘅玫瑰花竟然係用蓮蓉製成,入面仲包住咗粒軟心嘅黑朱古力,真係估佢唔到🤣甜而不漏又打卡able,女仔一定超鍾意🥰

◽️飲品

點左凍熱既香醇咖啡各一杯

呢度d菜品全部都擺盤精美,食材新鮮,味道高質,絕對稱得上色、香、味俱全;加上服務又好,環境又正,個價錢仲要比酒店平一截,真心值得一試呢❤️

🌹L'AMOUR

📍太和大埔太和路15號太和中心地下38號舖