餐廳: MR. MAKI (金巴利大廈)
資訊:

2022-01-03 32 瀏覽
今日返咗母校,發現附近開咗好多新餐廳,不過冇時間坐低慢慢嘆,所以就揀咗呢間MR. MAKI買外賣。雖然佢主力做外賣生意,不過亦可以選擇堂食。佢哋有提供Poke Bowl,同時亦提供卷物壽司同小食。飲品方面,除咗常見嘅可樂,仲有日本版汽水。我哋就揀咗兩款食物返屋企慢慢嘆。最近愛上食Poke Bowl,感覺清新又健康,就揀咗佢其中一款三文魚兩味。三文魚兩味其實係指分別用咗醬油醃製同混有沙律醬嘅三文魚,兩款味道各有特色,我兩款都鍾意。除咗主角三文魚,另外仲會有牛油果、粟米、枝豆同椰菜,味道清新而營養又均衡。另外仲點咗佢哋非常創新嘅卷物,叫帶子被困火焰山,個名都已經夠gimmick。其實佢係喺卷物之上加上一層蟹柳絲、帶子、忌廉芝士、蟹籽等嘅材料,然後再烤焗一下表面,令普通嘅卷物變得不平凡。而卷物本身就有蟹柳、牛油果同蘆筍。仲會食到粒粒嘅珍珠帶子,果然真材實料。
雖然佢主力做外賣生意,不過亦可以選擇堂食。
佢哋有提供Poke Bowl,同時亦提供卷物壽司同小食。
飲品方面,除咗常見嘅可樂,仲有日本版汽水。
我哋就揀咗兩款食物返屋企慢慢嘆。
三文魚兩味
帶子被困火焰山
而卷物本身就有蟹柳、牛油果同蘆筍。
仲會食到粒粒嘅珍珠帶子,果然真材實料。
外賣自取
三文魚兩味