2023-06-08 1184 瀏覽
聽朋友介紹,所以先知道呢間地方咁偏僻,。但係聽聞真係好好食,好有鑊氣嘅中菜館,我哋兩個入到去要起碼等超過30分鐘,出面好多人排隊,但係我哋都堅持繼續排隊,終於都等到可以入座,我哋兩個人分別叫咗一個豬肺菜乾湯,佢話呢個湯唔係成日都有,我哋嗌嘅時候係夜晚8:00係已經係,最後賣剩一碗啊,我哋真係好好彩呀,飲落去非常非常正,而且基本上佢嘅份量來講係價錢嚟講非常超值,而且好多菜感覺好健康,我哋另外嗌咗一個椒鹽九肚魚份量非常多,好香脆,魚好厚肉,而且裏面嘅魚都係出煙嘅,啱啱好非常之出色。另外我哋嗌咗一個白鱔臘腸煲仔飯,呢個煲仔飯係我覺得全香港最好味嘅煲仔飯,同廟街嘅煲仔飯嘅質素根本冇得比,佢嘅飯用水嘅比例非常好,而且佢嘅飯焦啱啱好,一粒黑嘅米都沒有,而且咬落去非常香脆,而且係可以飯焦係金黃色㗎,我哋咁樣刮咗啲飯焦出嚟基本上所有嘅飯底都會有非常一流,而家我都仲記得佢煮得咁好食,為一個缺點就係佢嘅環境坐得唔係咁好,因為我哋係坐外面咁啱嗰日有個傻佬喺我哋張枱後面,坐喺度飲啤酒,令到我覺得餐飯就係爭少少,呢間餐廳係非常之好味,係我咁多間中菜嚟講排第一
白鱔煲仔飯
白鱔煲仔飯