2020-10-17 4064 瀏覽
老闆就是阿元,來了香港就是阿元來了!(台灣腔使用中)堅持台灣感覺、台灣風味好味抵食既阿元來了,靠住自己既家傳台灣食物秘方,主賣魯肉飯、鹽酥雞、麵線、蛋餅、刈包等等,入到去就好似花左一個鐘暫遊台灣舒緩一下對台灣既思念爆蛋雞肉飯,賣相實在好吸引,爆蛋都好吸晴雞肉味道好,但肉質相當較嚡,食慣雞胸既朋友會感覺較好,雖然係咁但雞肉加埋醃雪菜加埋爆蛋配飯,仍然係好滿足好正既配個鹽酥雞,一籃細細粒,係「一口」既安排,外脆內軟腍,雞肉都幾好味唔厚粉所以細粒都好肉,唔會太咸可以連續食好多粒,香料味都濃到咗萬眾期待既秘製魯肉飯魯肉都算幾多下,食晒飯都仲有,醬汁古早味濃,亦好有自己獨特既風味台灣魯肉飯就真正每一檔都會有啲唔同,阿元既魯肉飯係正既加個台灣腸,正宗連生蒜片上,未試過連生蒜食既朋友記住要試,食過你就知唔係咁食根本食唔晒台灣腸既風味,相當正既台灣味道最後以百香果紅茶作結,正正常常唔會太甜阿元來了會咁出名確實有佢既原因既,好味而價錢合理,台式裝修、台灣人招待、台灣食物味道,淨食個感覺都抵返晒#聽句歡迎光臨都特別順耳#食台味道不止台食物
老闆就是阿元,來了香港就是阿元來了!(台灣腔使用中)
舒緩一下對台灣既思念

爆蛋雞肉飯,賣相實在好吸引,爆蛋都好吸晴
唔厚粉所以細粒都好肉,唔會太咸可以連續食好多粒,香料味都濃

爆蛋雞肉飯
雞肉飯
塩酥雞

到咗萬眾期待既秘製魯肉飯
台灣魯肉飯就真正每一檔都會有啲唔同,阿元既魯肉飯係正既
最後以百香果紅茶作結,正正常常唔會太甜

阿元魯肉飯
魯肉飯