2024-01-09 413 瀏覽
喺北角嘅街頭,攞住隻手機,隨意走走嘆番口新鮮空氣,冇諗住撞正一間咁有feel嘅食店。呢度人流剛好,坐落嘆餐又舒服。一入到去隻眼即俾Hous Mussels吸引住,大鍋滿滿嘅青口仲有幾款口味揀,最後決定嚟份雜菜light cream口味。一揭開鍋蓋,啲青口嘅香味就即刻撲鼻而來,新鮮嘅青口🦪拌埋淡淡嘅忌廉醬汁,薯條🍟添上一啖,真係正!話說返細粒青口嘅肉質更細緻,同埋嘅清新味道令人回味無窮。再試埋個Baby Ribs,啲骨頭上嗰塊肉滑溜溜嘅掉落嚟,伴隨炸蕃薯嘅翠脆爽口,一身嘅滿足感湧上心頭。啲餸嘅份量嚟,簡直係多到爆煲,一個字形容就係「飽」!仲有個驚喜,就係件Goat Cheese Salad同Chicken Fillet。幾片帕爾馬火腿包住雞胸肉🍗,咬落去嘅口感好優質,啲蔬菜色彩豐富,香甜醋汁淋上,味覺同視覺都被征服咗。對於唔想太沉甸甸嘅我嚟講,今次嘅體驗真係一個正字都唔假。帶嗮啲friend下次再嚟,同佢地分享下正味!👌✨