2024-04-17 164 瀏覽
今日想介紹一間餐廳,佢叫做Mr. Crab by The Captain’s House佢環境非常靚,門口放咗啲餐牌介紹佢嘅餐廳,仲分開咗兩層,你可以一步一步咁慢慢上樓梯樓梯可以睇到一幅好美麗嘅圖畫,同埋有古舊嘅救生圈🛟然後上到2樓,個reception好有禮貌地問你有冇訂位,然後再安排你入去坐,我同個朋友叫咗兩個set lunch。首先,上咗兩個周打蜆湯同一塊麵包🥯兩個沙律,令到我哋我要開胃抵食主餐然後我同我朋友分別叫一個香煎銀鱈魚配巴馬臣芝士汁,我同個朋友互相分享,一齊食,我哋都覺得個銀雪魚嘅味道同出面嘅味道與別不同,有一種好清新嘅感覺另一個係蟹肉闊條麵扁意粉又唔太油膩,好好味😋😋😋最後我哋重叫咗兩杯凍檸茶,佢好細心將糖漿分開,咁如果你唔飲得太甜,你可以因應自己嘅份量加幾多糖漿都得,十分方便

樓梯可以睇到一幅好美麗嘅圖畫,同埋有古舊嘅救生圈🛟

首先,上咗兩個周打蜆湯同一塊麵包🥯

兩個沙律,令到我哋我要開胃抵食主餐

然後我同我朋友分別叫

另一個係蟹肉闊條麵扁意粉又唔太油膩,好好味😋😋😋