最近係網上見到好多人去堅尼地城打卡,所以放假都約咗朋友去影相,估唔到喺附近搵到一間好好食嘅餐廳:Chill and Grill餐廳環境高尚舒適,非常chill~入面仲有設置打卡位💕我同朋友影到唔捨得走前菜點了 Honey Figs & Pear Feta Salad 蜂蜜無花果香梨羊芝士沙律沙律新鮮鮮甜,而且只用了醋簡單調味,而不是油膩的沙律醬,非常開胃另外點了小吃:Garlic Prawn & Scallop Pot 蒜蓉炒海蝦帶子鍋這個真的超推薦!!好吃到不得~麵包烘得超脆,再沾上鍋汁,吃到停不了💕海蝦鮮味重,而帶子煎得剛好,有少塊脆,非常香口❤️主菜點了Beef Cheek Gnocchi 意式牛面肉薯仔丸子,丸子很彈牙有口感,而牛肉軟身易咬,而肉汁鎖在肉裏,很juicy ~最後點了AUSTRALIAN LAMB SIRLOIN 澳洲上等羊西冷扒,真的很不錯!外層鬆脆,咬落去口感嫩滑,加上配菜,味道層次更豐富甜品是提拉米蘇芭菲,吃下去整體感覺很鬆軟,而上面加了sorbet,甜而不膩!合在一起吃,口感滿分💯
沙律新鮮鮮甜,而且只用了醋簡單調味,
而不是油膩的沙律醬,非常開胃

2024-04-09