2016-10-08 765 瀏覽
睇返相發現前排食左間唔錯既餐廳。果日同老公0係旺角買完野,附近四圍睇下有咩食,就比我地見到呢間都幾有格調既西式小店。店員招待算熱情,入內後見到裝飾唔算太新淨,但都有下心思,氣氛幾浪漫。食物方面,最吸引我既係價錢貼地既二人餐同甚有睇頭既海鮮籃。《海鮮拼盤》生蠔有四隻,味道清甜但肉質唔夠爽滑厚實,不過不失。鮑魚爽口彈牙,好新鮮。大頭蝦亦好鮮甜又多汁。《頭盤兩點》二人餐每人有兩款頭盤,分別係鵝肝多士同埋Parma Ham蜜瓜。鵝肝好厚好大件,d油滲哂出黎落多士表面,好juicy。鵝肝剛剛好煎香,好香口,味道同口感都好rich。Parma Ham來貨唔錯,配清甜蜜瓜,好開胃。《餐湯沙律》呢部分無咩特別,都係基本野,無咩驚喜又不失水準。《香草煎封羊架》羊架好大件,足三件,薯蓉伴碟,非常有睇頭。羊架生熟程度剛好,表面香脆,裡面肉質依然好嫩滑。火候方面,大廚做得確係唔錯。另外羊架本身來貨靚,有好香羊肉味,配埋少少香草一流。《黑松露菌意大利飯》意大利飯炒得唔錯,軟硬剛好。而且醬汁好均勻,沾滿飯面。醬汁方面有忌廉同牛奶味,亦有黑松露香。如果能夠加入少少雜菌碎,混入飯中增加口感就更好了。二人餐成個好豐富,
食物方面,最吸引我既係價錢貼地既二人餐同甚有睇頭既海鮮籃。
海鮮盤
《海鮮拼盤》
頭盤兩點
《頭盤兩點》
餐湯沙律
《餐湯沙律》
呢部分無咩特別,都係基本野,無咩驚喜又不失水準。
香草煎羊架
《香草煎封羊架》
黑松露意大利飯
《黑松露菌意大利飯》

二人餐成個好豐富,豐富得誇張。有齊頭盤、餐湯、沙律、主菜後,仲有一客甜品,絕對唔講得笑。配埋餐飲$298,好抵食。至於海鮮拼盤,並唔算十分吸引,但質素都合格有餘,食開飯口痕想食海鮮都可以一試。
甜品
2016-09-12