2016-06-19 1986 瀏覽
之前呢間餐廳出團購,就藉呢次機會試下特別嘅東歐菜。餐廳嘅位置都幾隱蔽,如果唔係專登去都唔會留意到佢。一坐低就好興奮,因為餐廳嘅裝修真係好有異國風情,睇得出店主喺佈置落左一番心機。 團購menu,每人包前菜(兩款),餐湯,主菜一款同甜品。首先係湯,我哋揀左烏克蘭排骨湯同家鄉煙肉馬豆湯。烏克蘭排骨湯好足料,但比較咸。煙肉豆湯同樣足料,好濃郁嘅豆味同埋好香嘅煙肉味,而且佢雖然味濃但唔咸,我地都鍾意呢款湯多啲。跟住到前菜,我地都揀左魚子醬pancake做鐵膽,跟住各揀左一款沙律。魚子醬pancake嘅餅皮煎得軟棉棉,餅皮帶少少甜味,有蛋香,配搭pancake內淡淡嘅沙律餡,加上pancake上咸香嘅三文魚子醬,真係好好味。兩款沙律都好清新,而且沙律菜都好新鮮。前菜已經咁正,令我地有啲期待主菜。主菜我地揀左羊肩同埋牛腩,份量都幾多,但賣相一般。味道同樣都係一般,羊唔夠騷,牛腩有啲韌,兩款菜都偏咸,味道比較單一,冇咩調味技巧咁。主菜質素一般,比餐廳碟頭飯高啲啦。最後到左甜品,可以揀雪糕或者俄國士多啤梨pancake,食過pancake返尋味嘅我地當然揀後者。Pancake皮依然好味,入面嘅果醬有原
之前呢間餐廳出團購,就藉呢次機會試下特別嘅東歐菜
。餐廳嘅位置都幾隱蔽,如果唔係專登去都唔會留意到佢。
餐具同裝飾品都花左一番心思
團購餐牌
一坐低就好興奮,因為餐廳嘅裝修真係好有異國風情
家鄉煙肉馬豆湯
烏克蘭排骨湯
三文魚子醬+沙律
跟住到前菜,我地都揀左魚子醬pancake做鐵膽
。兩款沙律都好清新,而且沙律菜都好新鮮。
羊肩
牛腩
前菜已經咁正,令我地有啲期待主菜
士多啤梨薄餅
士多啤梨薄餅
最後到左甜品,可以揀雪糕或者俄國士多啤梨pancake,食過pancake返尋味嘅我地當然揀後者。Pancake皮依然好味,入面嘅果醬有原粒士多啤梨,仲要數目唔少
。可惜嘅係果醬太甜,有少少膩,加多球雲呢拿味雪糕一定會令呢道甜品更出色。

用餐優惠
團購